SRBIJA I HRVATSKA ZAJEDNO PROTIV ILEGALNIH MIGRANATA: Direktori policija pričaju o zajedničkim patrolama
Foto: Marina Lopičić

migrantska kriza

SRBIJA I HRVATSKA ZAJEDNO PROTIV ILEGALNIH MIGRANATA: Direktori policija pričaju o zajedničkim patrolama

Društvo -

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić razgovarao je danas sa direktorom hrvatske policije Nikolom Milinom o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola na granici u cilju bolje zaštite granične linije i suzbijanja ilegalnih migracija.

"Razgovarali smo o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola koje će obezbediti bolju zaštitu državne granice, suzbijanje ilegalnih migracija i bolju razmenu informacija o stanju bezbednosti na zajedničkoj državnoj granici. Uspostavljanje mešovitih patrola sa hrvatskom policijom predviđeno je

Akcionim planom za Poglavlje 24 i mi i time jasno pokazujemo opredeljenost MUP-a Srbije u ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji", naveo je Rebić.

Kako se navodi u saopštenju, Rebić i Milina su se sastali na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, gde su konstatovali da je saradnja policija veoma dobra, otvorena i efikasna, posebno u suzbijanju prekograničnog kriminala.

Rebić je zahvalio Milini na saradnji koja je rezultirala nedavnim hapšenjem srpskog državljanina D.V. (38) u Hrvatskoj, na osnovu međunarodne poternice Srbije zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track