(FOTO) ODRŽAN PROBNI TEST IZ MATEMATIKE ZA OSMAKE: Mali maturanti kiksnuli na geometriji
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Da vide da to nije ništa strašno

(FOTO) ODRŽAN PROBNI TEST IZ MATEMATIKE ZA OSMAKE: Mali maturanti kiksnuli na geometriji

Društvo -

Testom iz matematike danas je počeo probni završni ispit za 71.661 osmaka u osnovnim školama u Srbiji. Đacima je najviše muke zadala geometrija. Oni će danas polagati probni test iz maternjeg jezika i kombinovani, a kako su nam rekli tu ih brinu zadaci iz hemije i fizike.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Geometrija je ubedljivo bila najteža, imali smo neke izmišljene figure gde je trebalo da se izmeri površina, neki unakrsni uglovi - rekla nam je N. M. učenica osmog razreda OŠ "Drinka Pavlović" iz Beograda.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Njen drug P. T. kaže da je osnovni nivo bilo lak, a napredni pretežak:

- Uzimao sam i časove i išao na pripreme, moraću još koji čas da uplatim. Ministar prosvete Mladen Šarčević prisustvovao je probnom završnom ispitu u beogradskoj OŠ "Veljko Dugošević" i najavio da će u nekim školama kamere snimati polaganje. Novina na završnom ispitu biće i to što dežurni nastavnici više neće biti iz drugih škola, te će tako za sve što se dešava u školi biti odgovoran direktor.

Ministar Šarčević: Očekujemo mahinacije, mi smo Srbi

Ministar Šarčević je za Kurir rekao da će biti kažnjeni svi koji budu uhvaćeni u varanju. - Biće i ove godine sigurno nekih mahinacija, mi smo Srbi, samo što je to sada kažnjivo, pa im se ne isplati da probaju - oštar je ministar.

(Kurir.rs/M.B/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track