NEDELJKOVIĆ: Probni ispit iz srpskog bio lakši nego iz matematike, sve prošlo bez problema
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

priprema za malu maturu

NEDELJKOVIĆ: Probni ispit iz srpskog bio lakši nego iz matematike, sve prošlo bez problema

Društvo -

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković izjavila je da je polaganje probnog završnog ispita iz matematike juče svuda prošlo bez ikakvih problema i da su učenici ocenili da je test bio "prilično ozbiljan".

Kako je rekla, ocena učenika i nastavnika je da je današnji test iz srpskog jezika bio najlakši.

"Iz kombinovanog testa ih pomalo brine hemija", rekla je Nedeljković novinarima nakon obilaska učenika osmog razreda OŠ „Pavle Savić“ u Mirijevu, koji su danas polagali kombinovani test i test iz srpskog jezika u okviru probnog završnog ispita.

Prema njenim rečima, bolje je da svaki od ovih testova bude ozbiljan, da deca shvate ozbiljnost završnog ispita i da imaju vremena da nauče sve ono što nisu imali vremena da do sada savladaju.

"I za nastavnike je veoma dobro jer je dobar pokazatelj šta treba da rade sa decom. Ovo testiranje treba shvatiti kao krajnje podsticajno i za decu i nastavnike. Nikako kao vrstu provere. Ovde nemamo pravo da ocenjujemo i procenjujemo ili da na osnovu ovog probnog ispita bilo kako utičemo na ocenu deteta i u tom smislu treba relaksirati i decu i roditelje", navela je ona.

Nedeljković je ukazala da ovo testiranje proverava postignuća i daje dobre smernice za završni ispit.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track