NATPIS NA ĆEVABDŽINICI ODUŠEVIO CEO REGION: Andrijana otkriva kako je došla na tu ideju!
Foto: Kurir/Aleksandar Mitrović

Svaka čast, Besplatan obrok

NATPIS NA ĆEVABDŽINICI ODUŠEVIO CEO REGION: Andrijana otkriva kako je došla na tu ideju!

Društvo -

Osnovci na Banjici koji nemaju novac da kupe hranu, mogu da je dobiju u ćevabdžinici zahvaljući ljudima koji ostavaljaju priloge u kutiji

Dirljiv je gest kog se dosetila Andrijana Petrović vlasnica "Ćevabdžinice 01" u beogradskom naselju Banjica. Ona je napravila kutiju za bakšiš radnicima, ali iznad nje piše: "Za malu decu koja nisu dobila parice za užinu. Tražite deco, parice u kutiji su vaše".

foto: Kurir/Aleksandar Mitrović

Zahvaljujući tome, osnovci koji nemaju novac za užinu, ne ostaju gladni. Nekad se desi da njih deset dnevno dođe i zamoli za pljeskavicu, a nekad po deset dana nema nikoga.

- Nema pravila, kako koji dan. Ta akcija nam traje već dve godine, a na ideju smo došli kada smo videli da svraćaju deca u grupicama, da svi jedu, a da se desi da se jedan iz grupice izdvoji sa strane i da gleda gladan, jer nema novca da kupi. Rešili smo da u takvoj situaciji kažemo deci da se posluže novcem iz kutije i da naruče šta žele. Zapravo, taj novac se i ne vadi odatle. Mališani samo kažu šta će i mi ne naplatimo - kaže Andrijana.

foto: Kurir/Aleksandar Mitrović

Na pitanje da li se dešava da neko zloupotrebi njihovu dobrotu odgovara:

- Ne mogu da kažem da nije niko hteo da zloupotrebi, ali mi procenimo kome treba, a kome ne treba. Onaj ko nema, najšečće neće ni da zatraži. Sramota ga je, a ovi što namerno i bez ikakve neprijatnosti traže, oni najčešće imaju - kaže vlasnica ćevabdžinice.

foto: Kurir/Aleksandar Mitrović

Ona dodaje da se ljudi oduševe kada vide natpis iznad kutije i da rado ostave po koji dinar uz komentar: "Svaka vam čast".

foto: Kurir/Aleksandar Mitrović

Navijač se oduševio

OD PARTIZANOVCA 500 DINARA

Interesantno je bilo na dan derbija kada je došao navijač Partizana, kaže Andrijana Petrović:

- Došao je da jede i dok je čekao video je kutiju sa natpisom. Oduševio se! Rekao je: "Evo 500 dinara za klince" i ubacio u kutiju.

(Kurir/S.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

CARICA! Vlasnica ćevabdžinice skuplja priloge za decu koja nemaju za užinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track