SUKOB MINISTARA Mladen Šarčević: Branko Ružić ne shvata rad u prosveti
Foto: Fonet, Zorana Jevtić

NESUGLASICE

SUKOB MINISTARA Mladen Šarčević: Branko Ružić ne shvata rad u prosveti

Društvo -

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na čijem su čelu Mladen Šarčević i Branko Ružić, rade na utvrđivanju jedinstvenih platnih razreda u prosveti, ali, kako tvrdi ministar Mladen Šarčević, nisu na istoj dužini.

- Postoji neslaganje sa timom iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ne razumemo se ili imamo lošu naviku da mislimo da će neko da nas prevari. Mislim da oni ne shvataju suštinu radnih mesta u prosveti. Pokušavamo da im to objasnimo zajedno sa sindikatima - rekao je Šarčević.

On je pojasnio da Ministarstvo državne uprave radi kataloge za platne razrede.

- Njihov tim psihologe i pedagoge tretira kao asistente, a ne kao stručne saradnike koji su bitni za proces rada i ne mogu biti ispod kategorije profesora. Isto tako ne razumeju kategoriju bibliotekara, ljudi koji se bave učeničkim i studentskim standardom, kategorije direktora i redovnih profesora - kaže Šarčević i dodaje da postoji neslaganje u šest od sedam tačaka na kojima mora ozbiljno da se radi.

Ministar Branko Ružić juče nije odgovorio na naša pitanja u vezi sa ovom temom.

Kurir / S. S.

Foto: Zorana Jevtić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA SE UBIJENI NARKO-DILER LUKA RADULOVIĆ pre mesec dana nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track