NESVAKIDAŠNJE! BESPLATAN OBROK ZA DECU: Za mališane bez para užina je džabe!
Foto: Printscreen

Svaka čast

NESVAKIDAŠNJE! BESPLATAN OBROK ZA DECU: Za mališane bez para užina je džabe!

Društvo -

Osnovci na Banjici koji nemaju novac da kupe hranu mogu da je dobiju u ćevabdžinici zahvaljujući ljudima koji ostavljaju priloge u kutiji

Dirljiv je gest kog se dosetila Andrijana Petrović, vlasnica „Ćevabdžinice 01“ u beogradskom naselju Banjica. Ona je napravila kutiju za bakšiš radnicima, ali iznad nje piše: „Za malu decu koja nisu dobila parice za užinu. Tražite, deco, parice u kutiji su vaše“.

Zahvaljujući tome, osnovci koji nemaju novac za užinu ne ostaju gladni. Nekad se desi da njih desetoro dnevno dođe i zamoli za pljeskavicu, a nekad po deset dana nema nikoga.

- Nema pravila, kako koji dan. Ta akcija nam traje već dve godine, a na ideju smo došli kada smo videli da svraćaju deca u grupicama, da svi jedu, a desi se da se jedan iz grupice izdvoji sa strane i da gleda gladan jer nema novca da kupi. Rešili smo da u takvoj situaciji kažemo deci da se posluže novcem iz kutije i da naruče šta žele. Zapravo, taj novac se i ne vadi odatle. Mališani samo kažu šta će i mi im ne naplatimo - kaže Andrijana.

foto: Printscreen

Na pitanje da li se dešava da neko zloupotrebi njihovu dobrotu, odgovara:

- Ne mogu da kažem da nije niko hteo da zloupotrebi, ali mi procenimo kome treba, a kome ne treba. Onaj ko nema, najčešće neće ni da zatraži. Sramota ga je, a ovi što namerno i bez ikakve neprijatnosti traže, oni najčešće imaju - kaže vlasnica ćevabdžinice.

Ona dodaje da se ljudi oduševe kada vide natpis iznad kutije i da rado ostave pokoji dinar uz komentar: „Svaka vam čast!“

Kurir / E.K.

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track