DODELJENA ODLIKOVANJA ZA DAN VOJSKE: Kobri Zoranu Jankoviću medalja za hrabrost Miloš Obilić
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Svečanost

DODELJENA ODLIKOVANJA ZA DAN VOJSKE: Kobri Zoranu Jankoviću medalja za hrabrost Miloš Obilić

Društvo -

Zlatnom i srebrnom medaljom za zasluge je, povodom Dana Vojske Srbije - 23. aprila, odlikovano 18 pripadnika Ministarstva i Vojske, a istim takvim odlikovanjima za revnosnu službu njih 34

BEOGRAD - Izaslanik predsednika Republike Nikola Selaković uručio je danas odlikovanja za 145 pripadnika sistema odbrane kojim ih je, povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja i Dana Vojske Srbije odlikovao predsednik Srbije i glavnokomandujući vojskom Aleksandar Vučić.

Zlatnom i srebrnom medaljom za zasluge je, povodom Dana Vojske Srbije - 23. aprila, odlikovano 18 pripadnika Ministarstva i Vojske, a istim takvim odlikovanjima za revnosnu službu njih 34.

Ukazom predsednika Srbije odlikovana su, povodom Sretenja, 93 pripadnika sistema odbrane, od kojih je 33 dobilo zlatnu i srebrnu medalju za zasluge, a 60 za revnosnu službu.

Medalju za hrabrost "Miloš Obilić" dobio je pripadnik bataljona Vojne policije za posebne namene "Kobre" Zoran Janković, koji je krajem marta sprečio pljačku u jednom supermarketu, gde je sa porodicom bio u kupovini.

Selaković je, u obraćanju odlikovanima, istakao da je ova svečanost lepa prilika da se seti da je vojska simbol suverenosti države, brana za njenu odbranu, ali i stub društva, koja svojim radom obezbeđuje mir i njegovu.

On je ocenio da je srpska vojska kroz istoriju bila drugačija od ostalih, "zato što je proistekla iz naroda i njegove ljubavi prema slobodi".

Vojničko odlikovanje predstavlja priznanje ličnosti i karakteru nosioca, časti i poštenju, naglasio je Selaković.

Prema njegovim rečima, odlikovani pripadnici Vojske i Ministarstva koji su danas primili odlikovanja, svojim radom, revnosnom službom i požrtvovanjem doprineli sistemu odbrane i državi Srbiji.

Selaković je, u ime predsednika Srbije, odao priznanje odlikovanima na onom što su uradili da afirmaciji Vojske u zemlji i svetu.

Svečanosti uručenja odlikovanja, održanoj u Domu Garde, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i vojni vrh.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track