Najnovije vesti

TIM UN U SRBIJI: Zajedničkim snagama za Ciljeve održivog razvoja na 31. Beogradskom maratonu
Foto: Promo

TIM UN U SRBIJI: Zajedničkim snagama za Ciljeve održivog razvoja na 31. Beogradskom maratonu

Društvo

Oko 50 zaposlenih Ujedinjenih nacija iz 9 agencija u Srbiji zajedno sa svojim porodicama učestvovalo je na 31. Beogradskom maratonu. UN maratonci su nosili majice sa ključnom porukom Ciljeva održivog razvoja #LeaveNoOneBehind (Da niko ne bude izostavljen) i vizualom koji prikazuje 17 Ciljeva održivog razvoja. Time je Tim UN poslao snažnu poruku o potrebi inkluzivnosti u nastojanjima države da ispuni ciljeve iz UN Agende 2030 učesnicima i posetiocima događaja.

 

Tim UN je pozdravila gospođa Karla Herši, stalna koordinatorka UN u Srbiji koja je podržala UN maratonce koji učestvuju u trci i naglasila ulogu sporta u promovisanju Ciljeva održivog razvoja.

 

“UN će nastaviti da podržavaju sve veći doprinos sporta u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja i promovisanju inkluzije, tolerancije, kao i njegov značaj za mlade, osobe sa invaliditetom, pojedince i zajednice”, naglasila je gospođa Herši.

 

UN maratonci su se takmičili u četiri kategorije – maraton (42,195 km), polu-maraton (21,097 km), štafetna trka, kao i u trci zadovoljstva.

 

Promo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...