TRI SRPKINJE BRILJIRALE NA TAKMIČENJU BUDUĆIH LIDERA: Naše studentkinje najbolje među 54.000 takmičara iz celog sveta
Foto: Privatna Arhiva

Studentkinje FON

TRI SRPKINJE BRILJIRALE NA TAKMIČENJU BUDUĆIH LIDERA: Naše studentkinje najbolje među 54.000 takmičara iz celog sveta

Društvo -

Njihov tim, pod mentorstvom profesorki Vesne Damnjanović i Anje Koprivice, bio je najbolji među 54.000 takmičara iz celog sveta

Studentkinje Fakulteta organizacionih nauka Kristina Rakulj, Vanja Popov i Milja Radosavljević pobedile su na Takmičenju budućih lidera u Londonu.

Njihov tim, pod mentorstvom profesorki Vesne Damnjanović i Anje Koprivice, bio je najbolji među 54.000 takmičara iz celog sveta. Poslovni problem zadala je kompanija „Unilever“, a akademci su morali da nađu način kako da se smanji potrošnja plastike i unapredi društveno odgovorni koncept kompanije. Drugi deo zadatka zahtevao je od takmičara inovativno rešenje za prodaju brenda koje uzima u obzir nove tehnologije, potrošače i planetu.

- Ova divna pobeda za srpski tim usledila je nakon teškog polufinala sa 25 ekipa u Londonu i napetog nadmetanja među 10 zemalja u finalu. Prošle smo dve runde pre Londona - nacionalnu i regionalnu u Pragu, gde smo pobedile timove iz Češke, Rumunije, Mađarske i Grčke - kaže Milja Radosavljević za Kurir:

- Meni je možda najdraži deo iskustva posle finala kada su timovi iz Kanade, Rusije, Japana, El Salvadora i mnogi drugi ustali i burnim aplauzom nagradili tri studentkinje iz Srbije.

S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track