MINISTAR ANTIĆ: Radnici nisu otrovani, bilo im je muka od snažnog mirisa
Foto: Marina Lopičić

državni organi ispituju slučaj

MINISTAR ANTIĆ: Radnici nisu otrovani, bilo im je muka od snažnog mirisa

Društvo -

BEOGRAD - Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da je medicinskim pregledima utvrđeno da kod radnika pančevačke rafinerije nije došlo do trovanja, ali i da državni organi ispituju taj slučaj.

Antić je rekao da su radnici bili izloženi snažnom neprijatnom mirisu, koji je kod

njih izazvao mučninu. "Pre više od nedelju dana je došlo do poremećaja u rafinerijskoj proizvodnji na jednom segmentu rafinerijskog postrojenja koji je u jednom trenutku bio ugašen i sada je proces restartovanja u toku", rekao je Antić jutros za Prvu televiziju.

Kako je naveo, paralelno sa tim na susednom gradilištu u okviru rafinerije, gde se gradi postojenje za duboku preradu, jedan broj radnika se požalio na određene probleme, a na teren su izašli svi nadlezni državni organi, od pokrajinskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Inspekcije rada i ostalih.

"Detektovano je da se ti ljudi žale na određene simptome i medicinskim pregledima je utvrđeno da nije došlo do trovanja, ali da su po svemu sudeći bili izloženi snažnom neprijatnom mirisu koji je kod njih izazvao mučninu. Nisu zadržani na lečenju, već je nekoliko njih u jednom periodu zadržano u medicinskim ustanovama da bi se izvršilo dijagnostikovanje, ali su vraćeni svojim kućama i redovnim aktivnostima", kazao je on.

Antić je dodao da nadležni organi prate taj slučaj i da će javnost biti obaveštena.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track