(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DOK SE RODITELJI OTIMAJU O DETE, MALIŠAN PATI: Potresni plač i molba dečaka kojeg uzimaju od oca i daju majci rasplakali Belu Crkvu! SRCE DA TI PUKNE
Foto: Printscreen

Porodična drama u Beloj Crkvi uživo na Fejsbuku

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DOK SE RODITELJI OTIMAJU O DETE, MALIŠAN PATI: Potresni plač i molba dečaka kojeg uzimaju od oca i daju majci rasplakali Belu Crkvu! SRCE DA TI PUKNE

Društvo -

Ispred Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi juče se odvijala drama prilikom primopredaje sedmogodišnjeg dečaka majci, koja je sudskom odlukom dobila starateljstvo nad njim.

Potresne scene kamerom je snimio dečakov otac Valentin Čolak i uživo emitovao na svom Fejsbuk profilu, tvrdeći da mališan plače jer ne želi da ide kod majke.

- Tata, tata, dođi... Neću da idem. Tata - odzvanjali su krici uplakanog sedmogodišnjaka. Za to vreme Čolak je zvao Hitnu pomoć, tvrdeći da mu je dete u opasnosti, ali do kraja snimka nije se pojavio niko od lekara.

- Pomozite ljudi, dete mi je u opasnosti. Asmatičar je, plače već pola sata, onesvestiće se, umreće unutra, ljudi! Doživeće nervi slom - panično je govorio Čolak i sve snimao.

U jednom trenutku, izašla je sudija s komentarom da sva deca plaču kada se vrši primopredaja.

Nakon pola sata, majka i socijalna radnica su izveli dete i ubacili ga u kola. Uz neprestani plač i opiranje, mališan je otišao sa majkom.

Otac Valentin Čolak kaže za Kurir da je veoma ogorčen odlukom suda i da jako pati zbog odlaska sina.

- Meni su kidnapovali dete! Starateljstvo je pripalo majci, a ja imam pravo da ga viđam dva puta mesečno, na dva sata, u prostorijama Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu gde su sada i otišli. Moj sin ne želi da ode, plakao je, vrištao, svi su to videli, nema tih reči koje mogu da opovrgnu snimak koji je videla cela Srbija. On je sada sigurno nesrećan jer je majka nad njim bila nasilna, što se vidi i na snimku, kako ga vuče i naleže na njega dok on plače - kaže Čolak i dodaje da ga je bivša supruga optužila za nasilničko ponašanje prema njoj, ali da je to, kako kaže, izmišljeno.

S druge strane, majka dečaka G. D. ima sasvim drugačiju verziju priče.

- Nažalost je morala da bude tako stresna primopredaja, jer su prethodno bila zakazana četiri izvršenja i svaki put je otac manipulisao i ometao. On je zloupotrebljavao dete i zato se juče tako uzbudio. Kada je ušao u kola sve je bilo u redu. Rekao je: "Izvini, mama", i nije uopšte plakao. Prošli smo jako težak period, sada će sve da se slegne, a najbitnije je da je dete dobro i da je uz mene - kaže majka dečaka.

Ona dodaje da se mališan jutros čuo sa ocem i da se oseća dobro, ali da zbog prijave za nasilničko ponašanje, otac ima zabranu prilaska.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track