VAŠE MALO NJEMU ZNAČI SVE! Pomozimo malom Aleksandru da pobedi opaku bolest!
Foto: Printscreen

budimo humani

VAŠE MALO NJEMU ZNAČI SVE! Pomozimo malom Aleksandru da pobedi opaku bolest!

Društvo -

Aleksandar Petrović (2007) boluje od artrogripoze, bolesti zbog koje se kreće jako otežano i za čije izlečenje su potrebne dve intervencije u inostranstvu.

Tokom trudnoće nije bilo nikakvih komplikacija, ali se nakon porođaja primetilo da Aleksandar ima deformitet. Nakon izlaska iz porodilišta upućen je na pregled, na Tiršovoj klinici u Beogradu i tu je uspostavljena dijagnoza - artrogripoza.

Od tada pa nadalje, Aleksandar je lečen na Tiršovoj klinici, gde je imao tri operacije, od kojih je samo jedna bila uspešna. Pošto rezultati operacija na žalost nisu dali zadovoljavajuće rezultate, predloženo je da operaciju izvede specijalista iz Rusije, doktor Dimitrij Popkov, koji ima velikog iskustva i veliki procenat uspešnih operacija te vrste.

Nakon obavljenih pregleda od strane pomenutog lekara, konstatovano je da su Aleksandru potrebne dve operacije.

Aleksandar ima dve starije sestre, redovno ide u školu i jako je vredan i dobar đak. Prilikom odlaska i dolaska iz škole, kao i u ostalim svakodnevnim aktivnostima pomaže mu majka, jer se kreće jako otežano zbog iščašenja kukova i deformiteta stopala. Veliki je optimista, svakodnevno se igra i druži sa vršnjacima, ali mu je najveća želja da prohoda kako bi normalno mogao da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti.

foto: Printscreen

Neophodno je što pre obezbediti sredstva za operacije pošto će i sam oporavak biti dug i naporan, kako bi ovo nevino i uvek nasmejano lice dobilo njemu najveći dar - da hoda normalno kao i sva druga deca.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 474 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

(Kurir.rs/Budi Human)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja