MNOGIMA SE OVO NEĆE DOPASTI: Ako planirate da putujete autobusom na more, polazićete sa OVE LOKACIJE!
Foto: Reuters

građevinski radovi pri kraju

MNOGIMA SE OVO NEĆE DOPASTI: Ako planirate da putujete autobusom na more, polazićete sa OVE LOKACIJE!

Društvo -

Turistički autobusi kojima Beograđani kreću na more, planine ili razne evropske metropole, ubuduće će imati novu stanicu za polaske koja mnogima neće biti po volji.

Naime, trenutno se privode kraju završni građevinski radovi na realizaciji izgradnje terminala za polaske turističkih autobusa iz Beograda, koji će se nalaziti na adresi Autoput Beograd- Niš br.4 (Lastin parking u Autocentru), iza Malog Mokrog Luka i Medakovića 3.

Početak rada sa probnim polascima planiran je već za sutra, a zvanično će turistički autobusi sa novog terminala krenuti 7. maja. Turistički terminal radiće 24 časa, a prema predviđanju najfrekventniji interval polazaka će biti između 18 i 21 časa.

Sa ovog terminala moći će u isto vreme da krene i po 20 autobusa sa po 87 putnika. Komunalna policija kontrolisaće sve turističke polaske autobusa, koji će morati da se realizuju samo sa ovog terminala. Turisti će do ovog terminala imati dve gradske linije: 70 (Bežanijska kosa - "Ikea") i 38 (Šumice - Veliki Mokri Lug), a postoji planovi i za organizaciju šatl linija sa dve gradske lokacije.

Turistički terminus raspolaže sa 15 polaznih perona za autobuse, pet pripremnih perona, kao i tri rezervna perona i putničkim koridorom, koji je razdvojen od trase kretanja autobusa zaštitnom ogradom.

Takođe, postoje zasebni ulazi za autobuse i putnike, a tehničku dokumentaciju za tehničko regulisanje saobraćaja i obeležavanje tokova saobraćaja obavio je JKP ”Beograd put.”

Osim primarnog tehničkog prostora za saobraćajnice, terminus sadrži i prateće objekte za osoblje koje će kontrolisati ulazak autobusa i ceo tok odvijanja turističkih polazaka, kao i objekte sa sadžajima namenjenim putnicima.

Kurir.rs/Blic/Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track