MUK I TUGA U MIRIJEVSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI POSLE SMRTI MALIŠANA (8): Igrao se u školskom dvorištu, ušao da popije malo vode pa se samo srušio na beton... Srce mu stalo usred igre
Foto: Damir Dervišagić

Velika tragedija u OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu

MUK I TUGA U MIRIJEVSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI POSLE SMRTI MALIŠANA (8): Igrao se u školskom dvorištu, ušao da popije malo vode pa se samo srušio na beton... Srce mu stalo usred igre

Društvo -

Niko ga nije ni gurnuo, ni povredio, samo se srušio. Prizor je bio zastrašujuć...

Dečak N. V. (8), koji je preminuo u dvorištu OŠ "Pavle Savić" u Beogradu nakon što je iznenada pao ispred škole, imao je urođenu srčanu manu i dve operacije na srcu koji su mu nedavno urađene, što je najverovatnije i uzrok njegove smrti.

Ova tragedija desila se pre dva dana, oko osam časova uveče, u beogradskom naselju Mirijevo, kada se dečak iznenada srušio dok je veselo trčao po dvorištu.

foto: Damir Dervišagić

- Sve se desilo posle nastave. Mališan se s drugarima igrao u školskom dvorištu, ali onda je samo odjednom pao i udario glavom pored jedne klupe, blizu glavnog ulaza u školu. Niko ga nije ni gurnuo, ni povredio, samo se srušio. Prizor je bio zastrašujuć, ležao je nepomično, oči su mu bile širom otvorene, a ruke hladne. Neko od starijih koji su bili tu odmah je pritrčao i pružio mu prvu pomoć, a uskoro je stigla i Hitna, koja ga je odvezla u Urgentni centar, gde je oko 21 sat i preminuo - ispričao je za Kurir očevidac nemilog događaja i dodao:

- U međuvremenu su došli i roditelji dečaka i napravila se opšta pometnja, jer su bezuspešno pokušavali da ga osveste. Priča se da je dete imalo urođenu srčanu manu i da je nedavno preživeo dve operacije na srcu. Kažu da majku nisu mogli da smire u sanitetu koliko je jadna žena vrištala od bola i tuge. Oni imaju još dvoje dece. Užasno je kakva se nesreća dogodila, ceo kraj je u šoku. Kako saznajemo, u školi je u tom trenutku bilo mnogo dece, pošto su se poslednji časovi završili u 20 sati, a u to vreme su se i učenici starijih razreda vratili s ekskurzije.

Reporteri Kurira juče su u OŠ "Pavle Savić" zatekli mnogobrojne roditelje i decu koju su među sobom prepričavali tragediju koja se dogodila. Objasnili su nam da je školsko dvorište veliko i da su blizu sportski tereni, pa se deca često posle nastave okupljaju u školi. Kako kažu, tog dana ništa nije upućivalo na tragediju koja će se desiti, a N. S. je bio razdragan i veseo. Roditelji preminulog dečaka juče nisu želeli da razgovaraju s novinarima.

Direktor Milić: Obdukcija će pokazati sve Direktor škole Radislav Milić išao je juče, zajedno za učiteljicom odeljenja koje je pohađao N. V., da izjavi saučešće porodici. - Sve vreme smo bili u kontaktu s roditeljima. Zasad ne znam ništa više, dečaku je naglo pozlilo i srušio se, rezultati obdukcije će sve pokazati. Ovo je velika tragedija. Sledeće nedelje ćemo održati komemorativni skup u školi - kratko je rekao Milić za Kurir.

(Kurir/J. Pronić/Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track