SVETISLAV, MOJ BRAT OD TETKE DOBIO STIPENDIJU NASA: Iza tvita o kojem bruji Srbija krije se NEOČEKIVANI OBRT!
Foto: Reuters/Ilustracija

ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE

SVETISLAV, MOJ BRAT OD TETKE DOBIO STIPENDIJU NASA: Iza tvita o kojem bruji Srbija krije se NEOČEKIVANI OBRT!

Društvo -

Gotovo da nema korisnika društvenih mreža koji ovih dana nije naišao na tvit o Svetislavu Pintoroviću, učeniku iz Srbije kojem je NASA ponudila stipendiju zbog uspeha u oblasti kosmonautike.

"Moj brat od tetke, Svetislav Pintorović, učenik XII beogradske gimnazije, drugi je na svetu iz kosmonautike. NASA mu je već poslala ponudu za stipendiranje. Žao mi je što će ovo imati manje fejvova od Kije, Slobe, Lune, Stanije, Veljka, Anastasije..." - piše u objavi koja je krajem aprila osvanula na Tviteru.

Sada, nekoliko dana kasnije, ovu vest je teško zaobići, a Tviteraši i ljubitelji Fejsbuka puni su reči hvale za ambicioznog mladića.

- Bojan Pajtić, Nada Kolundžija, Dragomir J. Karić, Kristina Kovač, samo su neke od ličnosti koje je dirnula dirljiva priča o skromnom dečaku iz srpske prestonice kojem je kosmonautika otvorila prozor u svet - pohvalio se tviteraš.

Objava se munjevitom brzinom prenela na sve društvene mreže, ali ne i informacija da je reč o - izmišljenoj osobi.

"Umesto da budete srećni što je dečko ostavio iza sebe Amerikance, Ruse, Kazahstance, Kineze i takmičare iz ostalih država koje poseduju svemirske programe, vi me ovde napadate da skupljam lajkove. Što bi rekao Dino Merlin: "Da li smo rođeni zli, ili smo u putu to postali...", glasio je jedan od tvitova.

Ipak, radoznale korisnike drušvenih mreža začudilo je što na internetu nemoguće naći bilo kakvu informaciju o Svetislavu Pintoroviću.

A kako bi i mogli, kada su i Svetislav i takmičenje i ceo uspeh, plod mašte autora, što nam je i sam potvrdio. Da li je ovu vest proširio kako bi prikupio "lajkove" i "retvitove", ili u svrhu nekog istraživanja o društvenim mrežama, nije poznato, ali čini se da reakcije nisu pozitivne.

Dok jedni ocenjuju da je sramotno što ovaj uspeh nije zadobio zasluženu medijsku pažnju, drugi se sa razlogom pitaju da li ova objava znači da se sada svaka lepa vest sa društvenih mreža mora detaljno proveravati.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track