Najnovije vesti

PRVA PRESUDA ZA ODLAGANJE OPASNOG OTPADA: Dve osobe osuđene na četiri godine zatvora i 600 000 dinara
Foto: Dragana Udovičić

zločin prema životnoj sredini

PRVA PRESUDA ZA ODLAGANJE OPASNOG OTPADA: Dve osobe osuđene na četiri godine zatvora i 600 000 dinara

Društvo

BEOGRAD - Okružni sud u Obrenovcu doneo je prve presude za ilegalno skladištenje otpada u Vukićevici. Dve osobe su osuđene na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne, odnosno godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

 

On je naglasio da prve presude za nepropisno odlaganje opasnog otpada pokazuju da je u Srbiji počelo ozbiljno da se odgovara za "zločin prema životnoj sredini".

 

"Prvom prvostepenom presudom, dve osobe osumnjičene za nepropisno odlaganje opasnog otpada u blizini Obrenovca osuđene su na četiri godine zatvora i 600.000 dinara kazne, odnosno godinu i po dana zatvora i 150.000 dinara", rekao je Trivan za RTS.

 

foto: Beta

Dodaje da se ovakvom odlukom pokazalo da čitava akcija koja je pokrenuta nije bila uzaludna i da se za zločin prema životnoj sredini mora odgovarati.

 

"Dakle u Srbije je počelo ozbiljno da se odgovara za zločin prema životnoj sredini i tako ćemo i nastaviti", zaključio je ministar zaštite životne sredine.

Burad sa 25 tona raznog opasnog otpada pronađena su u decembru 2017. i februaru 2018. u ataru sela Vukićevica kod Obrenovca.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...