SREMITE PARE, ROK JE 15. MAJ: Bliži se uplata druge rate poreza na imovinu, ali i još jednog poreza, a evo ko treba da ga plati
Foto: Nebojša Mandić

SAMO zA VLASNIKE NEKRETNINA

SREMITE PARE, ROK JE 15. MAJ: Bliži se uplata druge rate poreza na imovinu, ali i još jednog poreza, a evo ko treba da ga plati

Društvo -

BEOGRAD - Rok za uplatu druge rate poreza na imovinu, koji može da se plati kvartalno, jeste utorak 15. maj.

Poreska rešenja za 2018, ove godine došla su neobično rano - već krajem marta, pa su poreski obveznici mogli na vreme da planiraju i ovaj izdatak.

Pored poreza na imovinu, koji u Srbiji plaćaju svi vlasnici nekretnina, deo građana Srbije plaća i porez na godišnji dohodak.

foto: Shutterstock

Naime, svi u Srbiji koji su u 2017. zaradili više od 2.375.136 dinara, dužni su da do 15. maja prijave godišnji porez na dohodak.

Obveznici godišnjeg poreza na dohodak su svi koji su prošle godine ostvarili

dohodak veći od trostrukog iznosa prosečne godišnje zarade u Srbiji. Taj porez plaćaju državljani Srbije za dohodak ostvaren u Srbiji ili u drugoj državi, kao i stranci za dohodak ostvaren u Srbiji.

Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna godišnja zarada po zaposlenom isplaćena u 2017. godini iznosi 791.712 dinara. Poreska prijava za godišnji porez na dohodak gradjana može se podneti na papiru i elektronskom obliku.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track