Najnovije vesti

(FOTO) DEVOJKE IH VOLE NAJVIŠE, GARDISTI VOJSKE SRBIJE PROSLAVILI SVOJ PRAZNIK: Svečani defile na Dedinju za Dan jedinice
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

kasarna dedinje

(FOTO) DEVOJKE IH VOLE NAJVIŠE, GARDISTI VOJSKE SRBIJE PROSLAVILI SVOJ PRAZNIK: Svečani defile na Dedinju za Dan jedinice

Društvo

BEOGRAD - Pripadnici Garde Vojske Srbije proslavili su danas praznik Dan jedinice svečanim defileom i prikazom dela tehnike u kasarni "Dedinje".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ministar Aleksandar Vulin rekao je da će Garda VS imati važniju i snažniju ulogu kao borbena elitna jedinica. Vulin je zahvalio gardistima na njihovom požrtvovanju, svakodnevnoj upornosti i ljubavi koju osećaju prema Srbiji.

Govoreći o istorijatu Garde Vojske Srbije i njenim današnjim zadacima, komandant te jedinice general-major Milomir Todorović rekao je da je Garda uvek bila u prvim redovima kao snaga i uzdanica vojske.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

"Stoosamdesetosma godišnjica Garde Vojske Srbije, koju obeležavamo, povod je i prilika da se osetimo izuzetnim jer pripadamo društvu koje izuzetno ceni svoju vojsku i doživljava je kao deo svog integriteta i sopstvenog dostojanstva", kazao je Todorović.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Pohvaljenim pripadnicima Garde danas su uručena priznanja, nakon čega su jedinice izvele defile u kojem su prikazale deo osposobljenosti i reprezentativnih motornih vozila kojima raspolažu.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Garda obeležava 6. maj kao znak sećanja na dan kada je naredbom knjaza Miloša Obrenovića na Djurdjevdan 1830. godine u Požarevcu odabrana prva grupa od 73 naočita mladića od kojih je formirana prva gardijska jedinica u Srbiji.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić, načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, predstavnici verskih zajednica, organizacija i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalnih vlasti i boračkih organizacija.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...