Najnovije vesti

NEDIMOVIĆ KAŽE DA REKA SAVA U SRBIJI NIJE ZAGAĐENA: Prošla opasnost od otrovne bujice iz fabrike u Tuzli
Foto: Marina Lopičić

ekološki problem

NEDIMOVIĆ KAŽE DA REKA SAVA U SRBIJI NIJE ZAGAĐENA: Prošla opasnost od otrovne bujice iz fabrike u Tuzli

Društvo

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kazao je danas da reka Sava u Srbiji nije zagađena i da je prošla opasnost, nakon što se otrovna bujica izlila iz deponije fabrike sode u BiH kod Tuzle.

 

"Sve je pod kontrolom, u reku Savu se ništa nije ulilo, jer vodotok reke ide preko Bosne i došlo je do izlivanja i zato nema nikakvih problema u Srbiji. Građani mogu biti apsolutno mirni i opasnost je potpuno prošla", kazao je Nedinović.

 

On je dodao da je voda zbog kretanja vodotokova stigla na prostor Srbije, ali da je nakon svih merenja i kontrole reke utvrđeno da je sve pod kontrolom.

 

"Radili smo sva merenja, ph vrednosti su potpuno u normali, možemo sa sigurnošću da kažemo da je sve pod kontrolom", rekao je Nedimović.

Nedimović je istakao da je ta ekološka situacija pokazala da je važna saradnja i da ekologija i sistem vodosnabdevanja nisu pitanja samo jedne države.

 

"Mi smo ovde imali maksimalno koordiniranu akciju pokrajinskih organa, Ministarstva životne sredine i poljoprivrede i svi smo na neki način uključeni u to i sada je sve pod kontrolom", kazao je on.

 

(Kurir.rs/Beta/RTS/Foto: Marina Lopičić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...