MINISTARSTVO PRAVDE: Kuburović na čelu Koordinacinog tela za preporuke GRECO
Foto: Nebojša Mandić

prva sednica biće održana tokom sledeće sedmice

MINISTARSTVO PRAVDE: Kuburović na čelu Koordinacinog tela za preporuke GRECO

Društvo -

Ministarka pravde Nela Kuburović na čelu je Koordinacionog tela koje će se baviti preporukama Grupe zemalja protiv korupcije pri Savetu Evrope (GRECO), potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Kako je rečeno u tom ministarstvu, prva sednica tela biće održana tokom sledeće sedmice.

Vlada je formirala Koordinaciono telo koje čine predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva spoljnih poslova, Vrhovnog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, Agencije za borbu protiv korupupcije i Skupštine Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da je Vlada formirala Koordinaciono telo jer, kako je istakla, sa punom ozbiljnošću uzima sve preporuke koje dolaze od te i drugih institucija i organizacija.

Savet Evrope uvrstio je Srbiju među devet zemalja protiv kojih je, zbog „u celini nezadovoljavajuće" primene preporuka o sprečavanju korupcije među poslanicima, sudijama i tužiocima, pokrenut postupak.

Među zemljama protiv koje je pokrenut postupak su, pored Srbije, Belgija, Madarska, Irska, Luksemburg, Portugalija, Rumunija, Sspanija i Turska, a postupak je ranije pokrenut prema Belorusiji i Ssvajcarskoj.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track