MAJKA PREMINULE NOVINARKE ODGOVORILA LONČARU: Ne može ministar jednim telefonskim pozivom da utvrđuje da li je u lečenju bilo propusta
Foto: Printscreen Facebook

reakcija

MAJKA PREMINULE NOVINARKE ODGOVORILA LONČARU: Ne može ministar jednim telefonskim pozivom da utvrđuje da li je u lečenju bilo propusta

Društvo -

Majka preminule novinarke Marine Kovačev iz Novog Sada, Svetlana Bošković, izjavila je da je neprijatno iznenađena odgovorom ministra Zlatibora Lončara na njeno otvoreno pismo, jer, kako je rekla, ne može ministar da utvrđuje da li je u lečenju bilo propusta, a posebno ne jednim telefonskim pozivom.

Bošković je objasnila i da ona nigde nije navodila primedbe na samu terapiju koju je njena ćerka dobijala, kao i to da su oni od prvog dana znali da je reč o najmalignijem tumoru, te da se njene zamerke odnose na katastrofalne higijenske uslove i na nehuman tretman pojedinih lekara i medicinskog osoblja.

"Ja bih volela da se ministar osvrnuo na činjenicu da su sredstva za lečenje prikupljena jednim delom sms porukama i putem ličnih donacija, a ja sam upravo sabrala, u našoj porodici 189 godina smo izdvajali u zdravstveni fond da bi lekar, koji je lečio moju ćerku, rekao da ih ne požurujem jer se ona ovde leči besplatno. Primedbe koje sam iznela u pismu odnose se isključivo na nedovoljne higijenske uslove, na veliki broj intrahospitalnih infekcija, sa kojima se nisam susrela samo ja preko moje ćerke, nego i veliki broj ljudi koji mi se obratio. Ja imam obavezu i u njihovo ime da ponovo zamolim ministra da pročita pismo i pokuša da u najskorije vreme nešto promeni u sistemu", rekla je Bošković.

(Kurir.rs/N1/Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track