MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Izmenama zakona biće rešen problem taksista
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

postoji nelojalna konkurencija

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Izmenama zakona biće rešen problem taksista

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su digitalne aplikacije kojima se nude usluge prevoza putnika "dobrodošle", ali da moraju biti registrovane po Zakonu o prevozu putnika.

Ona je za Radio-televiziju Srbije kazala da su se taksisti u Beogradu pre dva dana protestovali zbog nelojalne konkurencije, dodajući da je razumela njihov strah od gubitka prihoda, kao i nezadovoljstvo građana.

"Sporno je ako aplikacija nije registrovana po Zakonu o prevozu putnika. Ne možete da se registrujete po Zakonu o turizmu, a da radite taksi prevoz, to su stvari koje hoćemo da rešimo", kazala je ministarka i dodala da je dogovoreno da se to reši izmenama i dopunama zakona.

Navela je da su se taksisti žalili ne na digitalne aplikacije, već na to da one moraju biti registrovane kao taksi delatnost odnosno u skladu sa Zakonom o prevozu putnika, a ne po Zakonu o turizmu.

"U Beogradu ima 6.500 taksista. Oni ukazuju da postoji nelojalna konkurencija. Mi želimo da im stvorimo uslove da oni mogu najbolje da funkcioniušu, a da građani imaju najbolju moguću uslugu", kazala je Zorana Mihajlović.

Govoreći o povećanju dozvoljene brzine vožnje na autoputevima u Srbiji, ona je kazala da je kvalitet autoputeva u zemlji potpuno drugačiji nego što je bio ranije i da nema nijednog razloga da na njima ne bude evropska dozvoljena maksimalna brzina od 130 kilometara na čas.

"Po najnovijim informacijama mi imamo 25 odsto manje saobraćajanih nesreća jer policija sada radi svoj posao vezno za prosečnu brzinu, s druge strane imate kvalitet puteva koji je jako dobar", rekla je ministarka.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić, Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track