VLADIKA GRIGORIJE SE POTRESNOM BESEDOM OPROSTIO OD SVOJIH HERCEGOVACA: Molite se Svetom Vasiliju za mene, idem sada u hladnu tuđinu...
Foto: Nebojša Mandić

U Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj služio punih 25 godina

VLADIKA GRIGORIJE SE POTRESNOM BESEDOM OPROSTIO OD SVOJIH HERCEGOVACA: Molite se Svetom Vasiliju za mene, idem sada u hladnu tuđinu...

Društvo -

Vladika Grigorije oprostio se danas na praznik Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog od svojih Hercegovaca i Eparhije zahumsko-hercegovačke u kojoj je služio 25 godina. Vladika je poručio da mu "pola srca ostaje u Hercegovini i da će se vratiti jednog dana".

foto: Nebojša Mandić

- Čovek se rijetko kad odmara i hladuje pod drvetom koje je sam zasadio. Takva je, valjda, pravda! Molim vas najponiznije i svim srcem da se molite i za mene Svetom Vasiliju, da ostane uz mene i na mom novom putu i u mojoj novoj službi i žrtvi - besedio je vladika.

VLADIKA GRIGORIJE ODLAZI U EPARHIJU U NEMAČKOJ: Evo ko dolazi na njegovo mesto!

On se pomolio i Svetom Vasiliju, za koga kaže da ga je svojim životom naučio da se ne boji zmija i škoprija, da bude uz njega u tuđini:

foto: Printscreen/Youtube

- Sveti prethodniče, što sad idem u hladnu tuđinu, jer vjerujem da, s tvojim blagoslovom, mogu pomoći našem rasijanom narodu! Da im mogu pokazati da je naš Bog Hristos svuda, i da si ti sa nama, ma gdje mi bili!

VLADIKA GRIGORIJE: Ljudi me na ulici pitaju hoće li biti rata! MORAMO POSTAVITI DOBAR TEMELJ ZA BUDUĆNOST

Episkop Grigorije pozvao je Hercegovce da poštuju novog vladiku Dimitrija koga je Sabor na njegov predlog izabrao za naslednika.

foto: Printscreen/Youtube

Budite mu, vi hrišćani, prijatelji, saputnici i satrudnici! Budite mu ono na šta ste pozvani, narod Svetog Save i Svetog Vasilija, narod Božji - poručio je vladika.

(Kurir.rs/Blic/Željka Jevtić/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAVRŠEN PROLEĆNI SABOR SPC: Troje kosovskih mučenika proglašeni za Svete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track