MIHAJLOVIĆEVA O GRADNJI JEFTINIH STANOVA: Početak radova u avgustu, skoro 19.000 bezbednjaka zainteresovano
Foto: Zorana Jevtić

Ministarka pred poslanicima u Narodnoj skupštini

MIHAJLOVIĆEVA O GRADNJI JEFTINIH STANOVA: Početak radova u avgustu, skoro 19.000 bezbednjaka zainteresovano

Društvo -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti može da počne već krajem avgusta u tri grada - Kraljevo, Vranje i Niš.

foto: Fonet

Ona je obrazlažući Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Skupštini Srbije rekla da oko 30.000 ljudi koji rade u snagama bezbednosti nemaju rešeno stambeno pitanje, a da se njih 18.905 u anketi izjasnilo da su zainteresovani za stanove.

SKUPŠTINA CEO PRVI DAN UTVRĐIVALA DNEVNI RED, PA POČELA RASPRAVU: Ministarka Mihajlović pred poslanicima o stanovima za bezbednjake

"S druge strane, na taj način utičemo na rast BDP", rekla je Mihajlović.

foto: Fonet

Predlogom zakona je propisano da prodajna cena ovih stanova neće biti veća od 500 evra po kvadratu, kao i način na koji će stanovi biti prodavani. Kako je rekla, za gradnju prvih 1.578 stanova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kraljevu, Vranju i Kragujevcu biće izdvojeno 64 miliona evra.

Mihajlović je dodala i da je u završnoj fazi izgradnja oglednog stana, koji se gradi po svim ekološkim i drugim standardima. Kako je rekla, sve će biti radjeno od domaćeg materijala, a usvojena je i lista domaćih proizvodjača koji će moći da učestvuju u projektima.

POČINJE GRADNJA JEFTINIH STANOVA ŠIROM SRBIJE: Evo ko će sve moći da se skući za 500 evra po kvadratu, ali i kome zakon lupa rampu

Ona je rekla da Predlog zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti kao najznačajniju novinu predviđa da ubuduće gradjani i privreda neće morati da obilaze nekoliko šaltera i institucija da bi upisali imovinu u katastar, već će sve to raditi na jednom mestu - kod notara.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Notari će, kako se navodi, imati izvode iz katastra nepokretnosti, oni će zaključivati ugovore, umesto gradjana će prosledjivati katastru imovinu na upis, kao i opštinskoj administraciji i Poreskoj upravi.

JEFTINI STANOVI ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI: Izgradnja na Deninom brdu u Kragujevcu, cena kvadrata do 500 evra!

Mihajlović je rekla i da Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima predviđa da maksimalna brzina na autoputevima u Srbiji bude povećana sa 120 na 130 kilometara na sat, koliko je u velikom broju zemalja EU i u regionu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track