ĐETIĆI USKORO PRED MATIČAREM! CRNOGORCI ODOBRILI GEJ BRAKOVE: I Srbija će morati uskoro zbog EU!
Foto: Montaža

Bez predrasuda: Legalizacija istopolnih brakova

ĐETIĆI USKORO PRED MATIČAREM! CRNOGORCI ODOBRILI GEJ BRAKOVE: I Srbija će morati uskoro zbog EU!

Društvo -

Crna Gora odlučila da dozvoli dvojici muškaraca ili dvema ženama da se venčaju pred matičarem jer želi da ubrza svoj put ka EU, što bi uskoro mogla da uradi i naša država

Crna Gora će uskoro dozvoliti sklapanje istopolnih brakova, a isto bi u skorijoj budućnosti mogla da učini i Srbija! Sagovornici Kurira ocenjuju da nam je to nametnuto kao uslov za ulazak u EU i da će se ova tema uskoro naći i pred Srbijom!

Naime, Nacrt zakona o istopolnim brakovima, koji su ranijih godina usvojile Hrvatska i Slovenija, vrlo brzo će se u Crnoj Gori naći pred tamošnjim poslanicima, koji će ga najverovatnije i usvojiti, pa bi upravo Srbija mogla da bude sledeća država koja će dozvoliti da se pred matičarom venčaju dve žene ili dva muškarca.

Gej aktivista Predrag Azdejković ocenjuje da Crna Gora zna gde ide i kako tamo što pre da stigne, tako da je na tom evropskom putu odlučila i da zakonski reguliše istopolne parove.

foto: Filip Plavčić

- Nadam se da će i Srbija učiniti isto uskoro, da ne bude baš najgora u regionu, i to pored premijerke koja je naša. Nama je još vlada Aleksandra Vučića obećala regulisanje istopolnih partnerstava, ali još uvek ništa od toga - navodi on.

Akademik Matija Bećković ističe da ga ne iznenađuje ozakonjenje gej brakova kod Crnogoraca.

foto: Marina Lopičić

- Pošto sam negde pročitao da se u Crnoj Gori uskoro neće rađati ženska deca, nadam se da će prvi partneri imati brkove i kubure za pojasom - kaže Bećković i dodaje da bi i „Srbija, koja se hvali nikad boljim odnosima s Crnom Gorom, mogla da krene njenim putem“.

Sociolog Ratko Božović ne skriva da je očekivao da će Srbija usvojiti gej brakove pre Crne Gore, koja je od nas malo više tradicionalnija i patrijarhalnija.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

- To je daleko od onog što je naše razumevanje braka, ali to više nije naša, već evropska priča. Ako već hoćete u EU, ne možete se kriti iza neke tradicionalne priče - navodi Božović.

B. K. - J. C. S. - M. D. - J. P.

REAGOVANJA

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ,PSIHIJATAR I NARODNI POSLANIK HOMOSEKSUALCI ĆE TRČATI U BRAK

foto: Zorana Jevtić

Pošto muškarci i žene sve manje staju pred matičara, isšće da će homoseksualci trčati ka tradicionalnoj bračnoj zajednici. U Srbiji imamo mnogo akutnijih problema od rasprave o legalizaciji gej brakova. Crnogorci su legalizovali gej brak, ali i gradnju kuća na plaži i nasipanje i privatizaciju javnog morskog dobra. Sve evropski.

IGOR LAZIĆ NIGOR,MUZIČAR NAROD SE NIŠTA NE PITA

foto: Damir Dervišagić

EU nameće svoje principe i to su uslovi za pridruživanje Uniji. Tu se narod ništa ne pita, nego političari i biće onako kako oni budu rekli, odnosno kako nam budu naredili. Što se mene tiče, ja sam čovek koji je kosmopolita i ne pravim razlike među ljudima, pa mi samim tim ništa ne smeta.

MIMA KARADŽIĆ, GLUMAC LEPŠA MI JE RUŽNA ŽENA OD NAJLEPŠEG MUŠKARCA

foto: Dragan Kadić

Celog života sam bio za to da se svako svojim jadom bavi. Meni je i ružna žena lepša od najlepšeg muškarca, tako da nisam pravi čovek koji bi dao bilo kakav komentar.

foto: Kurir

B. K. - J. C. S. - M. D. - J. P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MA KAKVA JK, SVI SU GLEDALI U NJEGA: Ovaj ples je zapalio PARADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track