VREDNA NAGRADA Besplatno školovanje pripalo Jovani Pavlović
Foto: Gimnazija Stefan Nemanja

Održano takmičenje za osmake

VREDNA NAGRADA Besplatno školovanje pripalo Jovani Pavlović

Društvo -

Na takmičenju "Karneval jezika" koje je organizovala Gimnazija "Stefan Nemanja" glavnu nagradu osvojila učenica O.Š. ''Ljuba Nenadović''

Na takmičenju "Karneval jezika" koje je za učenike osmog razreda organizovala Gimnazija "Stefan Nemanja" iz Beograda glavnu nagradu, besplatno četvorogodišnje školovanje osvojila je Jelena Pavlović, učenica O.Š. ''Ljuba Nenadović''.

Komisija je na osnovu kriterijuma originalnost, scenski nastup i poznavanje stranog jezika odlučila da je Jovanino izvođenje tačke ''England my England'', William Ernest Hanlley, zaslužilo prvo mesto.

foto: Gimnazija Stefan Nemanja

Drugo mesto i nagrada kurs jezika po izboru u Školi stranih jezika "Đuro Salaj" pripalo je Ružici Ivanović iz O.Š. ''Duško Radović'', dok je treće mesto obuku po izboru u Centru za obrazovanje "Đuro Salaj" osvojila Natalija Jovanović iz iste škole'.

Cilj ovog jedinstvenog takmičenja je da omogući učesnicima, da na stranom jeziku, po sopstvenom izboru, izvedu tačku koja će biti originalna, scenski upotpunjena i dikcijski dobro izvedena.

Pored nagrada za učesnike Gimnazija "Stefan Nemanja" prvi put je dodelila i nagrade za njihove nastavnike-mentore i to za 1. mesto kurs jezika po izboru u Školi stranih jezika ,"Đuro Salaj", za 2. mesto obuka po izboru u Centru za obrazovanje ,,Đuro Salaj", a za 3. mesto kurs po izboru u Umetničkoj školi "Đuro Salaj".

(Kurir.rs/Slavica Tomčić Foto:Gimnazija "Stefan Nemanja")

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track