JUTRO SUNČANO, ALI POPODNE SE OČEKUJE KIŠA: Vozači oprez, mogući klizavi kolovozi
Foto: Aleksandar Jovanović Cile/Nebojša Mandić

vremenska prognoza

JUTRO SUNČANO, ALI POPODNE SE OČEKUJE KIŠA: Vozači oprez, mogući klizavi kolovozi

Društvo -

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, ujutro i pre podne sa periodima sunčanog vremena. Od sredine dana mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, a ponegde se očekuju i obilnije padavine. Vetar slab, u košavskom području i umeren, istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura biće od 8 C do 14 stepeni, najviša dnevna od 22 C do 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, ujutro i tokom prepodneva sa periodima sunčanog vremena. Po podne i uveče u pojedinim delovima grada očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 14 C, najviša dnevna oko 25 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do petka će biti promenljivo oblačno sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine, naročito u sredu i četvrtak kada će biti intenzivniji, uz moguću kratkotrajnu pojavu grada.

U petak i za dane vikenda u većini mesta biće pretežno sunčano. Po podne će uz lokalni razvoj oblačnosti biti ređe pojave kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, uglavnom u planinskim predelima. Temperatura oko i malo iznad prosečnih vrednosti. Krajem perioda, svežije, nestabilno, promenljivo oblačno sa padavinama.

Vozači moraju biti dodatno oprezni, posebno kod prelaska sa suvih na mokre kolovoze, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema podacima Uprave granične policije, teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci zadržavaju se oko 60 minuta. Na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja su do 30 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović Cile/Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track