ODLAZE NAJBOLJI: Ginisov rekorder i najbolji vojnik napušta vojsku - razlog će vas frapirati!
Foto: Vojni sindikat Srbije/Facebook

Vojni sindikat Srbije razočaran

ODLAZE NAJBOLJI: Ginisov rekorder i najbolji vojnik napušta vojsku - razlog će vas frapirati!

Društvo -

Desetaru Srđanu Ristiću nisu hteli da ispune želju da postane podoficir i pripadnik "Kobri" iako mu je to obećano pre godinu i po, navodi u saopštenju VSS

Desetar Srđan Ristić, Ginisov rekorder, nagrađen u aprilu kao najbolji vojnik u Vojsci Srbije, napušta Vojsku Srbije, saopštio je Vojni sindikat Srbije.

foto: Vojni sindikat Srbije/Facebook

- Ovo je, nažalost, primer sveopšteg stanja u Vojsci Srbije, na koje dugo vremena upozoravamo. Loš materijalni status, organizacioni nedostaci, nevrednovanje dokazanih vrednosti pripadnika Vojske Srbije i niz negativnih postupanja od strane vodećih ljudi u Generalštabu Vojske Srbije imaju za posledicu da nas je u poslednje dve godine napustilo tri hiljade naših kolega - navodi se na Fejsbuk stranici Vojnog sindikata Srbije. U saopštenju je precizirano da je desetar Ristić za sat vremena uradio 2.370 sklekova i tako ušao u istoriju.

Srđan je za sat vremena uradio 2.370 sklekova i postao Ginisov rekorder
Srđan je za sat vremena uradio 2.370 sklekova i postao Ginisov rekorderfoto: Vojni sindikat Srbije/Facebook

- U svakoj vojsci na svetu bili bi ponosni na tu činjenicu i potrudili bi se da takav čovek dobije adekvatno rešenje za svoj problem, a u konkretnom slučaju da postane podoficir i pripadnik "Kobri". Ristiću je to i obećano pre godinu i po dana. Nikada nije ispunjeno - ističe VSS i dodaje:

- Država Srbija i njena vojska sebi ne smeju da dozvoljavaju luksuz da ih ijedan pošten i čestit vojnik kao što je desetar Ristić napusti, ne samo zbog prestižnosti poduhvata kojim je na najlepši način predstavljena u svetu, već i zbog činjenice da ovakvi kadrovi predstavljaju nešto najvrednije u svakom odbrambenom sistemu.

Desetar Ristić je želeo da postane pripadnik 'Kobri
Desetar Ristić je želeo da postane pripadnik "Kobri"foto: Fonet

Vojni sindikat Srbije poziva nadležne da obrate pažnju na njihova upozorenja. - Posle ovakvih obeshrabrujućih vesti za sve pripadnike Vojske Srbije, koji su u najgorem položaju još od vremena hiperinflacije devedesetih godina, krajnje je vreme da se svi nadležni u Generalštabu i Ministarstvu odbrane, bez sujete i hladne glave, preispitaju kuda vodi ignorisanje svih konstruktivnih predloga Vojnog sindikata Srbije proteklih godina. Da su uvažili ono što smo isticali kao negativne pojave i kad smo ukazivali na nakaradnost nekih od postojećih sistemskih rešenja, zaključno s potrebom da se za pripadnike Vojske Srbije zaključi kolektivni ugovor, nešto ovako se ne bi događalo. Otuda još jednom pozivamo nadležne na konstruktivan i plodonosan dogovor, da se stane na put osipanju kadrova iz Vojske Srbije - zaključuje se u saopštenju VSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track