VRAĆAJU SRBE I SKIDAJU IM TABLICE: Ako ste krenuli na put i imate ovaj papir, ČEKA VAS NEPRIJATNO IZNENAĐENJE NA GRANICI!
Foto: Dragana Udovičić

SLIČNIH PROBLEMA BILO JE I NA CRNOGORSKOJ GRANICI

VRAĆAJU SRBE I SKIDAJU IM TABLICE: Ako ste krenuli na put i imate ovaj papir, ČEKA VAS NEPRIJATNO IZNENAĐENJE NA GRANICI!

Društvo -

Pojedini vozači koji su išli za Mađarsku, žale se da su vraćeni sa granice iako su imali potvrdu da im je važnost saobraćajne dozvole i tablica produžena, a neki kažu da su im čak skinute tablice. Sličnih problema bilo je i na crnogorskoj granici.

Izmenom Pravilnika o registraciji motornih vozila, rok važenja saobraćajnih dozvola i registarskih tablica produžen je sa sedam na devet godina.

foto: Nebojša Mandić

Od prvog januara ove godine, od kada se izmene primenjuju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije vlasnicima automobila izdaje papirnu potvrdu na srpskom i engleskom jeziku da se važnost saobraćajne dozvole i tablica produžava.

Međutim, pojedini vozači koji su išli za Mađarsku, požalili su se na društvenim mrežama da suvraćeni sa granice sa takvom potvrdom ili su im čak skinute tablice. Sličnih problema bilo je i na crnogorskoj granici.

(Kurir.rs/RTS/Foto: Dragana Udovičić, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Reporteri Kurira sa presretačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track