TITOV OBAVEŠTAJAC OTKRIVA: Ovaj najviši komunistički funkcioner je PRODAO JUGOSLAVIJU ZAPADU! Hteo je da siluje našu misicu, a tek šta je TITU RADIO...
Foto: Printscreen

TITO PRIČA, A PSI LAJU!

TITOV OBAVEŠTAJAC OTKRIVA: Ovaj najviši komunistički funkcioner je PRODAO JUGOSLAVIJU ZAPADU! Hteo je da siluje našu misicu, a tek šta je TITU RADIO...

Društvo -

Radomir Pavićević zvani Grof otkriva da je Stane Dolanc, jedan od najvećih komunističkih funkcionera zaduženih za policiju, bio čovek koji je radio za strane službe i prodavao im bezbednosne informacije. On navodi da je Dolanc bio "bitanga koga su postavile strane službe", da je hteo da da siluje jugoslovensku misicu i da je pokazivao izuzetno nepoštovanje prema Titu.

- Naša služba je bila jedna od najjačih u svetu sve dok nije došao Stane Dolanc. On je počeo da prodaje informacije i naše ljude stranim službama.

Ni general Jovo Kapičić, čovek koji je jedini smeo da kaže nešto Titu, nije mogao očima da ga vidi - kaže Pavićević i dodaje da su postojali dokazi da je Dolanc radio za zapadne službe.

foto: Printscreen YouTube

Tito priča, a psi laju

- Mi smo doneli dokaze da Dolanc radi za zapadne službe, koje su ga vrbovale već pola godine posle njegovog dolaska. Tito je već tad ostario i oboleo. Koliko Dolanc nije poštovao Tita i šta mu je radio pokazuje primer kada je Tito držao sastanak, a ispred vrata su bile njegove pudlice. Tu su stajali i panduri koje je Dolanc postavio i koji su začikivali pse koji su stalno lajali, a Tito nije mogao da drži sastanak nego je sve vreme pokušavao da umiri pse koji su lajali.

Sutradan su sve domaće i strane novine objavile naslov: Tito priča, a psi laju. Moguće da je Dolanc i pre vremena ispratio Tita. Dolanc je bio bitanga koga su postavile strane službe. On je našu misicu koja je bila u Japanu pokušao da siluje. On je radio sa Genšerom, koji je dobio vilu u Hrvatskoj. Prvo su ga vrbovali Nemci, pa Englezi i Amerikanci i uticali na raspad države. To je bio Dolancov zadatak - priča Grof.

Stane Dolanc
Stane Dolanc

Kriminalcima davao "plave knjižice"

Pavićević navodi da je Dolanc počeo da ubacuje u službu kriminalce poput Arkana. (Govorio je da mu više vredi jedan Arkan nego cela služba.) Slao ih je čak sa plavim knjižicama vani.

- Ja sam lično Arkana dočekao u Salcburgu, ali ne na reč Dolanca već na reč generala Jove Kapičića koji me je zamolio da ga primim. Arkan je bio kod mene dva dana i onda sam ga prebacio na crno preko granice u Nemačku i tamo su ga sačekali Vlasto Petrović i Boro Novaković, zvani Boro Pas, koji se inače bavio kockom, on je inače iz okoline Zrenjanina. I oni su ga odvezli za Švedsku. Arkan je onda delovao po Švedskoj, dolazio je opet u Nemačku, u Minhen. Arkan je posle opet dolazio kod mene i tu je bio siguran. Bilo je tu dobrih momaka koje je DB slala, ali ja sam ih izbegavao, jer ja nisam bio operativac nego obaveštajac. Samo sam na vezi držao Arkana i Ćentu jer sam u njih imao velikog poverenja - priča Pavićević.

Imali po nekoliko lažnih pasoša

Arkanov otac, pukovnik Veljko Ražnatović bio je najbolji prijatelj generala Jove Kapičića koji je hteo da skloni Arkana iz Beograda kako ne bi pravio gluposti i da ga prebaci kod našeg čoveka Vlaste Petrovića u Švedsku gde bi mogao biti koristan za službu. Vlasta, otac Bojana Petrovića, voleo je Arkana kao sina.

Arkan je bio operativac. Mene i Jova Kapičića je izuzetno poštovao. Ja sam voleo da ih bockam. Jova se deklarisao kao Crnogorac, a Arkan kao Srbin. Ja sam takođe Srbin iz starog plemena Bjelopavlića. Mi smo svi imali lažne pasoše sa kojima smo putovali, imali smo po nekoliko različitih pasoša - priča Pavićević

(Kurir.rs/BalkanInfo Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KO JE ZAPRAVO BIO TITO? 5 neverovatnih teorija zavera o Brozu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track