Poslovodstvo Zastava oružja: Kupci zabrinuti zbog štrajka, traže se garancije
Foto: Marina Lopičić

Kragujevac

Poslovodstvo Zastava oružja: Kupci zabrinuti zbog štrajka, traže se garancije

Društvo -

KRAGUJEVAC - Poslovodstvo "Zastava oružje" upozorilo je danas zaposlene i sindikat fabrike da su kupci zabrinuti za stanje u fabrici i da od krajnjih korisnika dobijaju zahteve za davanje garancija da će ugovori biti ispoštovani ili će ih u protivnom otkazati.

U saopštenju za medije, poslovodstvo navodi da je sindikatu i radnicima posebno naglašeno da fabrika ima ugovorenu proizvodnju do polovine 2019. godine i ako se ne izvrše ugovorene obaveze ide se u sunovrat, zbog čega je dalja sudbina fabrike neizvesna.

Nadzorni i Izvršni odbor fabrike nastavljaju da upozoravaju sindikat da će nastavkom štrajka "preuzeti svu odgovornost za dalju sudbinu fabrike".

S druge strane, u Samostalnom sindikatu fabrike kažu da su to "stare fore" menadžmenta da se odgovornost prebaci na sindikat.

"Oni su ovo izazvali ,a ne mi", rekao je predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić.

On je kazao da je jutros nastavljen štrajk pošto su radnici fabrike "Zastava oružje" na zboru ispred zgrade sindikata masovno ; podržali odluku da se nastavi sa štrajkom, jer jučeranji razgovori u Ministarstvu odbrane nisu doveli do ispunjenja njihovih zahteva.

Ilić smatra da je odziv radnika za obustavu rada iz dana u dan sve veći.

Oružari su generalni štrajk otpočeli od srede 23. maja u sve tri smene sa zahtevima da fabrika bude izuzeta iz privatizacije, radnici iz umanjenja plata od 10 odsto. Traži se i smena direktora i bolji uslovi rada, kao i isplata bonusa i regresa.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track