PONIŽAVAJUĆE! ISPLIVAO SNIMAK IZ TURSKE FABRIKE U SMEDEREVU: Šef okupio radnike pa ih vređao i vikao (VIDEO)
Foto: Printscreen

PROLAZE KROZ SVAKODNEVNU TORTURU

PONIŽAVAJUĆE! ISPLIVAO SNIMAK IZ TURSKE FABRIKE U SMEDEREVU: Šef okupio radnike pa ih vređao i vikao (VIDEO)

Društvo -

SMEDEREVO - Nakon što je Kurir pisao o radnicima u turskoj fabrici "Kajzen" u Smederevu koji svakodnevno prolaze kroz torturu, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz istoimene fabrike.

foto: Printscreen

Snimak je osvanuo na Tviter profilu "Pokret tvrđava", a u okviru snimka objavljen je i tekst u kojem tvrde da navodno šef za kontrolu proizvoda svakodnevno okuplja radnike, vređa ih i viče na njih.

Oni traže da se ovakva tortura zaustavi, napisavši da "Srbija nije kolonija".

Podsetimo, radnici u turskoj fabrici "Kajzen" u Smederevu svakoga dana proživljavaju pravi stres na poslu, na 300 radnica je jedan WC, na pauzi jedu pored klozetske šolje, u celoj hali rade samo četiri klima-uređaja, a ako radnik pogređi u šivenju, bacaju im hranu da ne bi mogli na pauzu.

Ove strašne podatke za Kurir je nedavno izneo Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga", rekavši da je plata radnika jedva 25.000 dinara, a da se prekovremeno retko plaća.

"Mi smo zaposlenima u "Kajzenu" pružili pomoć s obzirom na to da imaju zabranu da oforme sindikat. Tretiraju ih kao da nisu ljudi! Muškaraci, kojih ima oko 50, imaju jedan WC u svlačionici, koja je i jedino mesto gde im je dozvoljeno da jedu", navodi Veselinović.

Kurir je tada pokušao da stupi u kontakt s menadžmentom fabrike, međutim sekretarica je uporno ponavljala kako niko od nadležnih nema vremena, a kad smo zatražili mejl adresu da pošaljemo pitanja, odbila je da nam je da.

"Možete da ostavite vaš mejl pa će vam oni reći ako vam je nešto potrebno. U velikoj su oni gužvi sada. Molim vas da vi nama date vaš mejl, imamo mi mejl, ali vi ostavite nama vaš. Ja trenutno ne mogu vama da dam mejl firme, moram prvo da se raspitam da li oni uopšte žele da vam daju izjavu", rekla je tada sekretarica, šta god to značilo.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track