STEFANOVIĆ: Da naša deca u policajcu vide zaštitnika kome uvek mogu da se obrate
Foto: Printscreen RTS

ministar unutrašnjih poslova

STEFANOVIĆ: Da naša deca u policajcu vide zaštitnika kome uvek mogu da se obrate

Društvo -

Potpredsednik Vlade i ministar unutaršnjih psolova Nebojša Stefanović istakao je danas da je srpska policija dokazala da je garant stabilnosti i bezbednosti i naglasio da se čuvari reda svakodnevno bore sa organizovanim kriminalom te da na našoj teritoriji ne postoji nijedna ozbiljna kriminalna grupa koja može da ugrozi državu, niti kriminalc koji ne strepi od privođenja licu pravde.

Stefanović je, na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana policije, istakao je da MUP vodi odlučnu borbu protiv svih vrsta kriminala i da je ponosan na rad pripadnika tog ministarstva koji su zajedničkim radom, jedinstvom i kolegijalnošću postigli odlične rezultate.

Izrazio je zahvalnost i onima u redovima policije koje građani neće prepoznati da su čuvari reda, a koji naporno rade da budemo svi bezbedni.

Ukazao je da je, zahvaljujući tom predanom radu policije, bilo najmanji broj počinjenih krivičnih dela u poslednej dve decenije, najmanje ubistava u poslednjih 30 godina.

"Zaplenili smo više od 4,1 tone narkotika i procesuirano je više od 1.700 ljudi. U prva četiri meseca u Srbiji imamo najmanji broj poginulih u saobraćaju od kada se vodi statistika. Od pcocetka primene novog zakona imamo 37 odsto manje stradalih, a 10.000 manje povređenih u saobraćaju", konstatovao je Stefanović.

Zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i vladi na podršci koju policija ima.

"Pripadnici MUP-a su zahvaljujući toj podršci daleko opremljeniji i sigurniji u izvršavanju zadataka. Početkom godine plate su povećane 10 odsto, a pripadnici MUP u mogućnosti su da kupe stanove po povoljnijim uslovima. Nemamo ništa protiv da predsednik i vlada nastave da nam pomažu", poručio je on.

Stefanović je rekao da danas građani imaju prilike da vide nove uniforme, novu opremu, tehniku i nova modernizovana vozila.

Kazao je da su obezbeđena sredstva i da očekuje isporuku novih vatrogasnih vozila, a početkom godine i helikoptera.

Rekao da je ovaj dan posvećen porodici, druženju, kao i očuvanju visokog poverenja građana u policiju, da deca u svakom trenutku u policajcu vide zaštitnika.

"Sa decom treba strpljivo razgovarati i ukazivati na opasnosti. Zato sam inicirao program kojim približavamo policiju deci i deci ono što policija radi. Do sada je održano preko 45.000 časova, a od naredne školske godine policajci i vatrogasci družiće se i sa đacima prvacima", najavio je Stefanović.

On je istakao da zahvaljujući prisustvu policajaca u blizini škola nema nastradale dece.

Na kraju govora on se zahvalio policiji što je "štit svoje države" i što ponosno nose boje svoje zemlje na uniformi.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja