ALBANCI KAMENJEM GAĐALI SRBE KOD KLINE: Trojica Srba teže, a jedan lakše povređen uprkos jakim policijskim snagama!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

kosovo

ALBANCI KAMENJEM GAĐALI SRBE KOD KLINE: Trojica Srba teže, a jedan lakše povređen uprkos jakim policijskim snagama!

Društvo -

Trojica Srba je teže, a jedan lakše povređen, danas oko 14 časova, u Petriču kod Kline, dok su obavljali obred presecanja slavskog kolača kod porušene crkve Svete Trojice u tom metohijkom mestu. Kako je za portal GračanicaOnlajn potvrdio Darko Dimitrijević, glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca, jedan Srbin je sa težim povredama hitno prebačen u pećku bolnicu. Grupa Albanaca, koje je prethodno rasterala Kosovska policija, ponovo se okupila i opkolila raseljene Srbe u dvorištu crkve, zasipali su ih kamenicama i izvikivali pogrdne parole.

Nekoliko sati je grupa od tridesetak Srba čekala da im policija omogući da priđu Crkvi Svete Trojice u Petriču pošto je oko 150 Albanaca blokiralo prilaz ovoj crkvi.

Policija je uspela da napravi prolaz za Srbe povratnike koji su, nakon što su upalili sveće, napustili prostor oko porušene crkve.

Njih su kamenicama gađali Albanci i pogodili ih, uprkos jakim policijskim snagama. Radoslav Kizić je povređen u glavu i prebačen je u bolnicu u Peći gde mu se ukazuje lekarska pomoć.

Blokadu puta prethodno su osudili direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, Srpska lista i ministar u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

Kurir.rs/RTS/Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV EKSKLUZIVNO: Rosu specijalci pod teškim naoružanjem na severu Kosova!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track