BRIGA O ZAPOSLENIMA PRIORITET: Osnovan prvi policijski sindikat na čijem čelu je žena!
Foto: Privatna Arhiva

Ujedinjeni kolektiv policije

BRIGA O ZAPOSLENIMA PRIORITET: Osnovan prvi policijski sindikat na čijem čelu je žena!

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji je osnovan prvi Policijski sindikat koji će za predsednika imati ženu. Novoosnovani Sindikat Ujedinjeni kolektiv policije vodiće predsednica Marina Starčević, policajac iz Beograda.

U moru policijskih sindikata pojavio se još jedan ali reklo bi se da ovaj sindikat ne samo da u svom nazivu nosi skrivenu poruku, već je na čelu ovog sindikata žena policajac. Prvi put u istoriji sindikalizma u policiji, baš ovaj Ujedinjeni, vodiće Marina Starčević.

Predsednica Sindikata ujedinjeni kolektiv policije Marina Starčević rodjena 1979 godine u Vranju. Završila je Srednju turističku školu u Beogradu trenutno pohađa Višu poslovnu školu smer carina i porezi. Udata je i majka dvoje dece. U Kamenici je bila u prvoj klasi žena koje su završile policijsku obuku. Od 02. septembra 2002. počela da radi u PS Savski venac, a 2008. prelazi u PS Voždovac gde i danas radi.

Marina Starčević
Marina Starčević foto: Privatna Arhiva

Prva je žena koja je radila u auto-patroli što je svojeremeno naišlo na veliki odjek u domaćim medijima. Razočarana višegodišnjom nebrigom raznih sindikata čiji je bila član, 2018. godine odlučuje da osnuje sindikat koji na prvo mesto postavlja brigu o članovima i rešavanju svakodnevnih problema zaposlenih.

Dragan Petrović
Dragan Petrović foto: Privatna Arhiva

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA takođe je pozdravio odluku Ujedinjenog kolektiva policije da za predsednika izaberu baš Marinu Starčević.

"Verujemo da će Marina ovaj Ujedinjeni sindikat podići na taj nivo gde će svi radnici MUP-a ujedinjeno i nastupati. Ujedinjenom kolektivu policije i Marini želimo puno uspeha u radu - navodi se u saopštenju.

Na mesto potpredsednika Sindikata UKP imenovan je Dragan Petrović (42). Oženjen je i otac dvoje dece. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i trenutno pohađa Pavni fakultet. Od 1994. godine zaposlen je u MUP Čukarica.

(Kurir.rs)

foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track