Kovačević: Ne znam da će biti komisije za doktorat Siniše Malog! Dok vas ne promovišu na Univerzitetu vi niste doktor nauka već samo kandidat za to!
Foto: PrintskrinYT

Predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu

Kovačević: Ne znam da će biti komisije za doktorat Siniše Malog! Dok vas ne promovišu na Univerzitetu vi niste doktor nauka već samo kandidat za to!

Društvo -

Predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević izjavio je da nema saznanja da će Univerzitet formirati komisiju za preispitivanje doktorata budućeg ministra finansija Siniše Malog.

Po sadašnjim propisima takvu komisiju ne može da formira Univerzitet već samo fakultet na kojem je doktorat odbranjen, rekao je Kovačević za "Danas" od utorka, komentarišući najavu premijerke Ane Brnabić da će Univerzitet treći put obrazovati komisiju koja će kontrolisati doktorat.

Kovačević je podsetio da je Fakultet organizacionih nauka na kojem je Mali odbranio doktorsku disertaciju, prethodno formirao administrativnu, a ne stručnu komisiju, te da je nakon zahteva Senata da se oformi stručna komisija taj posao zastao pošto je bilo poteškoća prilikom imenovanja članova.

On je rekao da mu nije poznato da li je komisija na kraju formirana.

"Ne znam zašto se gospodin Mali predstavlja kao doktor kad mu doktorska diploma nije dodeljena. On nije promovisan na Univerzitetu u Beogradu u doktora nauka i neće ni biti dok se ceo slučaj ne razreši. Dok vas ne promovišu na Univerzitetu vi niste doktor nauka već samo kandidat za to", kazao je Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track