Najnovije vesti

DIJANA HRKALOVIĆ U MADRIDU: Španija je strateški partner MUP u borbi protiv organizovanog kriminala
Foto: MUP Srbije

Saradnja dve policije

DIJANA HRKALOVIĆ U MADRIDU: Španija je strateški partner MUP u borbi protiv organizovanog kriminala

Društvo

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović razgovarala je u Madridu sa državnim sekretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Španije Hose Antonio Nieto Balesterosom o nastavku saradnje ministarstava dveju zemalja u suzbijanju organizovanog kriminala.


Na sastanku je konstantovano da je ova saradnja značajna sa više aspekata, naročito zbog zajedničkog rada na suprotstavljanju međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama, koje se bave krujumčarenjem velikih količina narkotika iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, saopštio je MUP.


"Organizovani kriminal nema granica i mi se samo zajedničkim radom možemo uspešno suprotstaviti međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama. U ovoj borbi Kraljevina Španija je bitan strateški partner MUP-a Srbije. Želim da istaknem da je naša saradnja u prethodnom periodu sa policijom Kraljevine Španije bila veoma uspešna, o čemu svedoče i zajedničke akcije razbijanja velikih kriminalnih grupa na tlu Španije, od strane policija naših dveju zemalja", poručila je Hrkalović.


Na sastanku državnih sekretara dogovorena je i saradnja i razmena iskustava u primeni posebnih tehnika i metoda rada na suzbijanju organizovanih kriminalnih grupa, finansijskim istragama, kao i formiranje zajedničkih istražnih timova.

 

(Kurir.rs/foto MUP)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...