POTPISAN SPORAZUM: Niški Pravni fakultet otvara odeljenje u Jagodini
Foto: Printscreen/Youtube

GRAD ĆE OBEZBEDITI PROSTOR

POTPISAN SPORAZUM: Niški Pravni fakultet otvara odeljenje u Jagodini

Društvo -

JAGODINA - Pravni fakultet Univerziteta u Nišu, otvara odeljenje u Jagodini za studente prve godine, prvog stepena studija, rečeno je danas u Skupštini grada.

"Grad će obezbediti prostor i troškove lica koje će obavljati administartivno tehničke poslove, vezane za izvođenje nastave i marketinško propagandnu delatnost na animiranju studenata za upis i pohađanje nastave, a fakultet realizaciju studijskih programa", stoji u Sporazumu o saradnji fakulteta u Grada Jagodine.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i dekan fakulteta prof. dr Saša Kenzazević.

Prema ovom sporazumu fakultet se obavezuje da u školskoj 2018 / 2019. godinu realizuje 40 odsto fonda časova konsultativne nastave po nastavnom predmetu, a studenti plaćaju izvođnje nastave fakultetu u iznosu 30.000 dinara.

Stevanović je istakao da se, grad na ovaj sporazum odlučio "imajući u vidu troškove studiranja u drugom gradu, kao i tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze građani Srbije".

"Ovaj sporazum je u skladu sa nastojanjima jagodinske lokalne samouprave da se mladim ljudima omogući sticanje obrazovanja na ekonomski prihvatljiv način za njihovu porodicu", rekao je Stevanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track