Sećate se labuda sa odsečenim krilom koji je šokirao Beograd? RASTUŽIĆE VAS ŠTA SE SA NJIM DEŠAVA SADA!
Foto: Beta, Dragan Gojić

operacija za operacijom

Sećate se labuda sa odsečenim krilom koji je šokirao Beograd? RASTUŽIĆE VAS ŠTA SE SA NJIM DEŠAVA SADA!

Društvo -

Beograđani su bili šokirani kada je pre više od mesec dana na obali Save kod Beogradskog sajma pronađen labud sa odsečenim krilom.

"Veterina Beograd" je nesrećnu pticu odmah zbrinula, a ona je kasnije prebačena u Beogradski zoološki vrt gde joj je amputirano krilo i uspešno se oporavlja.

Povređena ptica bila je u veoma lošem stanju i amputacijom krila joj je spasen život, objašnjava veterinar Jožef Ezveđ koji je izvršio operaciju.

- Labud je bio veoma loše, da nije operisan uginuo bi. Desno krilo su napali crvi, došlo je do prekida krvnih sudova i počelo je da truli, odnosno zahvatila ga je gangrena. Zato je amputacija dela krila bila neophodna, ali to ne ugrožava njegov život - kaže Ezveđ.

Labud nije dobio ime po dolasku u svoj novi dom, ali se odlično uklopio sa "cimerima" koji su ga odmah "prihvatili bez problema", priča sagovornik.

Sada ga očekuje još jedna ili dve operacije, a veterinar objašnjava kako je došlo do povrede. Beograđani su bili zgroženi jer se isprva sumnjalo da je labuda ranio čovek, međutim, utvrđeno je da je u pitanju bio nesrećan slučaj.

- Moguće je da se zapleo u ribarsku mrežu ili granje što sam video po rani koju je imao. Potrebno je još malo skratiti tu kost jer je perje ne pokriva, više iz estetskih razloga, ali on je sada odlično što je najvažnije - zaključuje Jožef Ezveđ.

(Kurir.rs/Blic/Foto:Beta/DraganGojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track