ALEKSANDROVAC U ŠOKU: Grom udario u crkvu, vernici uvereni da je znak od samog Boga! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

Proviđenje

ALEKSANDROVAC U ŠOKU: Grom udario u crkvu, vernici uvereni da je znak od samog Boga! (FOTO)

Društvo -

Crkva Svetog Nikolaja u selu Aleksandrovac, u braničevskoj opštini Žabari, definitivno postaje mesto čuda i božjih proviđenja!

foto: Printscreen Facebook

Nakon što se na Badnje veče u ovoj crkvi vernicima prikazala nekakva čeljust, za koju su mnogi pretpostavili da je Sotona lično, a koja je uzmakla pred molitvom i dimom od badnjaka, u aleksandrovačkom hramu juče se desilo novo, kažu vernici, proviđenje. U Crkvu Svetog Nikolaja juče je u ranim jutarnjim časovima udario grom. Srećom, niko nije povređen.

- Oko sedam sati ujutru bila je strašna oluja u Aleksandrovcu, pljuštala je kiša, sevalo je i grmelo, treštalo je na sve strane. Odjednom se začuo snažan prasak i videli smo da je munja pogodila kupolu crkve. U crkvi nije bilo mnogo ljudi, u trenutku udara tu se nalazio sveštenik Željko Matić i žena koja mu pomaže. Oko crkve takođe nije bila gužva, jer su vernici tek pristizali na nedeljnu službu - kaže jedan od očevidaca celog događaja.

Prema njegovim rečima, prizor je bio fascinantan, a sa crkve su popadali delovi crepova i cigala.

(ŠOKANTNA FOTOGRAFIJA) DA SE NAJEŽIŠ, JEREJ IVICA OTERAO ZLO NA BADNJE VEČE: Palili badnjak ispred braničevske crkve, nečista sila im se ukazala u dimu! Sveštenik je oterao molitvama

- Kada se pročulo šta se desilo, skoro celo selo se skupilo da vidi o čemu je reč. Nastala je rupa na kupoli. Sreća je što niko nije povređen i ovo je božji znak ze ljude da se vrate crkvi. Sveštenik je zatim služio svetu liturgiju - priča naš izvor.

foto: Printscreen Facebook

Na Fejsbuk stranici Crkve Svetog Nikolaja u Aleksandrovcu postavljene su slike ove svetinje nakon udara groma, ali i poruka: „Žrtava nema, šteta se još utvrđuje. Ovo nas poziva Bog i upućuje narod na Crkvu. Vratimo se Bogu. Živimo kroz svetu liturgiju.“

Sveštenik Željko Matić nam je u poruci odgovorio da je na putu i da će nam se javiti.

JEREJ IVICA KOJI JE OTERAO ĐAVOLA NA BADNJE VEČE: Slava Bogu za sve! Snagom molitve odgurnuli smo svaku nečistu silu!

Inače, crkva je podignuta 1884. u centru sela, osvećenje hrama obavljeno je iste godine, a danas ima status spomenika kulture. Poseban akcenat je dat obradi zapadne fasade, s naglašenim, u polje izvučenim portalom. Građevinom dominira zvonik sa časovnikom, na čijem se četvrtastom postolju sa zapadne strane nalazi bronzana ploča sa natpisom: „Sv. Nikola 1884“. Uz spoljni zid oltarske apside 1923. godine podignuta je spomen-kosturnica neznanim junacima palim u borbama na aleksandrovačkim položajima 1915. godine.

Svašta se tamo zbiva

NA BADNJE VEČE OTERALI SOTONU

Da podsetimo, u januaru ove godine, tokom paljenja badnjaka, ispred ove crkve nastala je fotografija na kojoj se, pričali su vernici, vide razjapljena čeljust Sotone koja uzmiče pred plamenom badnjaka.

foto: Printscreen Facebook

Na licu koje se pomalja u dimu vide se, ističu, grč i bol i nazire nekakav urlik, dok oko vatre stoji okupljen narod koji je došao da se pomoli i svečano dočeka najradosniji hrišćanski praznik Božić. Aleksandrovački vernici su tada tvrdili da je te večeri njihov sveštenik snagom molitve razobličio zlu silu i oterao je pred dolaskom praznika Hristovog rođenja.

(Kurir.rs/Jelena Pronić/Foto: Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DVAPUT GA UDARIO GROM, USLEDILO JE ČUDO: Zacrnio se beton i ostala fleka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track