MIRA MARKOVIĆ OTKRIVA Mojoj Mariji prijatelj oteo stan!   Doktor Nikola Antić nikad joj nije uplatio 800.000 evra!
Foto: AP, Beta, Profimedia

Ekskluzivno Bivša prva dama SRJ o nedaćama svoje ćerke Mira Marković: Oteto-prokleto

MIRA MARKOVIĆ OTKRIVA Mojoj Mariji prijatelj oteo stan! Doktor Nikola Antić nikad joj nije uplatio 800.000 evra!

Društvo -

Mira Marković, supruga bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, potvrđuje za Kurir da je beogradski doktor Nikola Antić na prevaru uzeo stan od njene ćerke Marije! Čitav slučaj ilustruje rečima: "Oteto-prokleto!"

Naime, kako smo već pisali, Marija Milošević i Antić su svojevremeno napravili dogovor da mu ona proda svoj stan od 253 kvadrata i deo placa na Dedinju za 800.000 evra, ali joj on novac nikad nije uplatio. Međutim, Antić je zemljište, svoj i Marijin stan, koji se nalaze u istoj zgradi, založio kod banke da bi uzeo kredit. Kako rate za kredit nije vraćao, izvršitelji su zaplenili plac i oba stana i objavili prodaju, procenjujući svu imovinu na oko dva miliona evra. Markovićeva kaže da je njena porodica godinama poznavala Antića, kojem je svojevremeno pomagala u svemu što je mogla.

foto: EPA

- Doktor Nikola Antić je drug naše ćerke Marije od najranije mladosti. Druže se 30 godina. Poznavali smo i cenili njegove roditelje i bili sa njima u povremenim i srdačnim odnosima. Ja sam bila Nikoli veoma naklonjena i mnogo sam mu u životu pomogla u svemu što sam mogla. U zgradi na Bulevaru mira zajedno su stanovali na tri nivoa Marija, doktor Antić i Hadži Dragan Antić. Oni su bili najbolji drugovi moje ćerke i 1996. su se dogovorili da uzmu kredite, da ulože svoje stanove u kojima su do tada živeli i zajedno kupe tu kuću i podele je na tri stana - priča Mira Marković za Kurir i dodaje: - Marija je prva otplatila svoj kredit jer je bila u mogućnosti s obzirom na to da je bila vlasnik najpopularnijeg radija u to vreme. Kad je Marija, posle kidnapovanja njenog oca, otišla u Crnu Goru, izdala je svoj stan doktoru Antiću da u njemu napravi svoju ginekološku ordinaciju. Od kirije za to je živela. To su bili jedini prihodi koje je imala. Marija je, kako otkriva Markovićeva, pre pet godina sklopila s Antićem ugovor kojim mu prodaje stan, ali ubrzo nakon toga nastaju problemi: - On je na osnovu tog ugovora registrovao Marijin stan kao svoj, na osnovu tog vlasništva podigao je kredit. Kredit nije otplaćivao i stan je, kao njegovo vlasništvo, stavljen na prodaju. A Mariji stan nikad nije platio. Prevario je uveren da nema ko da je štiti. Ni porodica, a ni zakon. Zaključio je da zakoni u našoj zemlji ne važe za nju. Ali u našem narodu postoji izreka: oteto-prokleto.

Advokat Bulatović Marija kasno saznala, Antić se vadio na bolest Matija Bulatović, advokat Marije Milošević, kaže da je čitav slučaj na sudu i da se traži poništenje ugovora za stan na Dedinju. Ističe da je Miloševićeva u Antića, koji joj je i kum, imala veliko poverenje, verujući da je neće prevariti, ali je ipak ostala bez stana i novca. Kako kaže, prilično kasno je i saznala da je prevarena: - Nikola se u jednom trenutku ozbiljno razboleo i on je iskoristio svoju bolest kako bi prolongirao isplatu. Kad god bi trebalo da izvrši isplatu, njegovo opravdanje je bilo da je trenutno na lečenju. Mariji je, razumljivo, tada bilo jedino stalo da se njen prijatelj izleči, da pobedi tu opaku bolest i da ostane u životu, a sve ostalo je za nju bilo na drugom mestu, te i sporna isplata kupoprodajne cene. Taj njegov oporavak trajao je duže od tri godine. U trenutku kad je Marija saznala da je na njen stan Antić upisao hipoteku kao sredstvo obezbeđenja potraživanja za kredit kod banke, cela prevara je razotkrivena.

brojke: 253 kvadrata ima stan Marija Milošević na Dedinju 17 godina Miloševićeva živi u Crnoj Gori

Kurir.rs/Boban Karović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track