AKO KREĆETE KA CRNOJ GORI, NE OČAJAVAJTE: Malinari i 3. jutro osvanuli na barikadama u Prijepolju, ali evo koji su alternativni putevi
Foto: Zoran Šaponjić

Magistralu pod blokadom drže od subote

AKO KREĆETE KA CRNOJ GORI, NE OČAJAVAJTE: Malinari i 3. jutro osvanuli na barikadama u Prijepolju, ali evo koji su alternativni putevi

Društvo -

PRIJEPOLJE - Prijepoljski malinari, njih više stotina, i jutros su, treće jutro zaredom osvanuli na magistrali prema Crnoj Gori koju, nezadovoljni otkupnom cenom maline, pod blokadom drže od subote popodne.

foto: Zoran Šaponjić

- Noć na magistrali je provelo više od 300 ljudi. Mi odavde nemamo kud, malina nam je jedina nada i ne možemo dozvoliti da se i ova proizvodnja uništi. Od maline ovde žive hiljade ljudi, otkupna cena koju su nam ponudili vodi nas pravo u propast - kaže jedan od malinara.

Istovremeno, nastavljene su i strahovite saobraćajne gužve na prolazu kroz Prijepolje prema Crnoj Gori, odnosno prema centralnoj Srbiji. Savet je da svi oni koji mogu, zaobiđu Prijepolje dok protesti malinara traju.

PROPALI PREGOVORI SA MINISTARSTVOM: Malinari najavljuju da će blokada magistrale kod Prijepolja trajati do deset dana

Jedna od alternativa je da se u Čačku umesto na Užice i Novu Varoš ide prema Kraljevu, Novom Pazaru i prelazu Mehov krš i dalje u Crnu Goru. Putnička vozila mogu da prođu i putem Nova Varoš – Sjenica – Bare – Kumanica i dalje ka Bijelom Polju i da na taj način zaobiđu Prijepolje.

Jedna od alternativa je i put Užice – Višegrad – Foča – Plužine, moguće je proći i pravcem Priboj – Uvac – Rudo - Čajniče - Pljevlja, ali su svi ovi putni pravci dalji, a na nekima je i loš put.

(Kurir.rs/Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track