Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ: Čistiti nije sramota, to je patriotizam! (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

Svetski dan zaštite životne sredine

PREMIJERKA BRNABIĆ: Čistiti nije sramota, to je patriotizam! (FOTO)

Društvo
1 / 11 Foto: Vlada Srbije

BEOGRAD - Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine danas je organizovana akcija čišćenja priobalja Savskog jezera, kod ušća Topčiderske reke u Čukarički rukavac, u kojoj su učestvovali predsednica Vlade Ana Brnabić, ministri i predastavnici Grada Beograda.

foto: Vlada Srbije

Brnabić je navela da je vlada i na ovaj način želela da da građanima primer da čistiti nije sramota, da je to jedan vid patriotizma i da je važno da za buduće generacije sačuvamo što čistiju Srbiju.

foto: Vlada Srbije

Ona je novinarima rekla da je vlada Srbije dala primer i osnivanjem Ministarstva za zastitu zivotne sredine. Ističući da se sada radi na Poglavlju 27, koje se odnosi na ekologiju, rekla je da će to poglavlje biti jedno od najtežih u procesu evropskih integracija i najskuplje.

foto: Vlada Srbije

Premijerka je rekla i da je zaštita životne sredine važna pre svega zbog naše zemlje i budućih generacija.

"Molim sve građane Srbije da, kao što smo se i mi danas ovde sagli i pokupili plastične flaše, učine to isto, jer od svih nas zavisi kako će naša zemlja izgledati" poručila je Brnabić.

U akciji čišćenja su učestvovali i minisrti za zaštitu životne sredine, zdravlja i finansija, Goran Trivan, Zlatibor Lončar i Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović i predsednik skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

foto: Vlada Srbije

Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se u svetu 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje sa ciljem da se skrene pažnja na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...