SAOBRAĆAJ NA MAGISTRALI KOD PRIJEPOLJA NORMALIZOVAN: Malinari jutros u malinjacima, očekuju pregovore
Foto: Tanjug/Edib Tahirović

berba uveliko počela

SAOBRAĆAJ NA MAGISTRALI KOD PRIJEPOLJA NORMALIZOVAN: Malinari jutros u malinjacima, očekuju pregovore

Društvo -

PRIJEPOLJE - Posle četiri dana blokade magistralnog puta koji kroz Prijepolje vodi ka Crnoj Gori, odnosno ka centalnoj Srbiji, saobraćaj se jutros na putnom pravcu kroz Prijepolje odvija normalno, a malinari su od jutros u malinjacima jer je berba uveliko počela.

Blokada magistrale prekinuta je u ponoć između utorka i srede kada su malinari uklonili šatore sa kolovoznih traka, posle razgovora sa narodnim poslanikom SNS-a iz ovog kraja Krstom Janjuševićem.

"Ukupno gledano, nismo uzalud četiri dana protestovali na magistrali, hteli su da našu malinu, našu muku, kupe za 50 ili 60 dinara po kilogramu, od juče pojedini hladnjačari izlaze i sa cenom koja je viša od 100 ili 120 dinara. Očekujemo, kako nam je obećano, pregovore u Vladi Srbije, i to veoma brzo, ako neko pokuša da nas prevari mi ćemo ponovo na magistralu", kažu malinari.

Jutros je normalizovan saobraćaj i u samom Prijepolju gde je četiri dana bio pravi kolaps, gradskim ulicama išle su kolone šlepera i autobusa, a za prolazak kroz grad trebalo je i po tri četiri sata.

(Kurir.rs/Z. Š./Foto: Tanjug/Edib Tahirović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja