VOZAČI I DANAS PROTESTUJU ZBOG CENE GORIVA: U Beogradu blokirana Slavija
Foto: Kurir

nastavlja se akcija

VOZAČI I DANAS PROTESTUJU ZBOG CENE GORIVA: U Beogradu blokirana Slavija

Društvo -

Protesti vozača zbog poskupljenja goriva organizovan je i danas u više mesta u Srbiji, a u Beogradu je saobraćaj zaustavljen na trgu Slavija.

Kako je rečeno u GSP "Beograd", protest je počeo u 17 časova zbog čega su na Slaviji zaustavljeni trolejbusi i tramvaji, dok je u ostalim delovima grada prohodno i bez veće gužve.

U Pink taksiju su kazali da je trenutno u blizini Slavije prohodna samo Ulica Kralja Milana.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da je u mestu Sаlаš Noćаjski, kod Sremske Mitrovice na rаskrsnici putevа I B redа broj 20 i II A redа broj 124, obustavljen saobraćaj zbog protesta vozača.

Vozači su i juče od 17 do 19 časova blokirali više puteva u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Nišu, Kragujevcu i Batočini.

Protest je organizovan putem društvenih mreža jer je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

Zahtevi okupljenih gradjana su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme biti viša od 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu goriva da se doda akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

Vozači takodje zahtevaju da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Kurir.rs/Beograd/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track