UBILI GA DOK JE NOSIO KESE IZ PRODAVNICE, MOĆNIK NARUČIO NJEGOVU SMRT? 17 godina čekamo pravdu za ubistvo novinara iz Jagodine
Foto: Privatna Arhiva

još jedno nerasvetljeno ubistvo novinara

UBILI GA DOK JE NOSIO KESE IZ PRODAVNICE, MOĆNIK NARUČIO NJEGOVU SMRT? 17 godina čekamo pravdu za ubistvo novinara iz Jagodine

Društvo -

Prošlo je 17 godina od kako je novinar Milan Pantić ubijen ispred svoje zgrade.

Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine ubijen je u ranim prepodnevnim satima "udarcima tupim predmetom u glavu" kada se vraćao iz prodavnice.

Policijska istraga je najzad okončana, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca koji su „sa teritorije Beograda i Jagodine“ dostavljena su tužiocu, objavljeno je prošle godine iz Komisije za istraživanje ubistava novinara, iz koje su naveli da ova likvidacija ima direktnu vezu sa njegovim novinarskim istraživanjem korupcije.

Policija je nakon njegovog ubistva nudila i nagradu od 300.000 maraka za informacije, saslušano je preko 2.000 ljudi, ali godinama se čeka na imena odgovornih.

Mediji su prošle godine preneli da je nalogodavac ovog ubistva jedan lokalni privrednik, koji je bio nezadovoljan serijom Pantićevih tekstova o privrednoj korupciji u Pomoravlju.

U čast ovog novinara trg u Jagodini nosi njegovo ime, a dodeljuje se i nagrada za novinarsku hrabrost.

Milan Pantić je rođen 18. decembra 1954. u Dragovu u opštini Rekovac. Novinarsku karijeru započeo je u nedeljniku „Novi put”, a nakon toga je postao dopisnik Večernjih novosti iz Pomoravlja.

Kao dopisnik Večernjih novosti pisao je o aktuelnim temama, kao i o opštem i privrednom kriminalu u Jagodini i Pomoravskom okrugu.

(Kurir.rs/Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track