NOVE TABLE OSVANULE NA AUTO-PUTEVIMA ŠIROM SRBIJE: Ako prekoračite brzinu od 130 na sat, DRAKONSKE KAZNE vam stižu na kućnu adresu! (KURIR TV)
Foto: Vladimir Šporčić

krenula zamena znakova

NOVE TABLE OSVANULE NA AUTO-PUTEVIMA ŠIROM SRBIJE: Ako prekoračite brzinu od 130 na sat, DRAKONSKE KAZNE vam stižu na kućnu adresu! (KURIR TV)

Društvo -

Dozvoljena brzina na auto-putevima u Srbiji od 1. juna je 130 kilometara na sat, a kako saznajemo već je počela i izmena tabli sa oznakama za brzinu.

Zakon je inače stupio na snagu 1. juna, ali znakovi još nisu bili postavljeni, međutim iz Ministarstva unutrašnjih poslova su tada napomenuli da vozači mogu da voze 130 kilometara na sat iako znakovi još nisu izmenjeni.

"Saobraćajna policija će u svakom slučaju od 1. juna, kada je stupio na snagu novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju, kad bude slala na kućnu adresu kazne za prekoračenje brzine, računati to u odnosu na 130 km na čas kako građani ne bi bili oštećeni", izjavio je tada načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Vozači koji budu vozili preko dozvoljene brzine, kazne će dobiti na kućnu adresu.

Podsetimo, ukoliko dođe do prekoračenja brzine od 120 do 140 km/h, kazna je 3.000 dinara, od 151 do 160 km/h kazna iznosti 10.000 dinara, kazna za prekoračenje od 201 do 220 km/h 100.000 dinara, 15 do 60 dana zatvora, 15 kaznenih poena i devet do 12 meseci bez dozvole.

(Kurir.rs/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track