Najnovije vesti

DRAMATIČNA ISPOVEST ŽENE IZ ALEKSANDROVCA KOJA JE BILA NA VRATIMA CRKVE U KOJU JE UDARIO GROM: Vikali su da bežim ali nisam mogla, bila sam zakovana. SVEŠTENIK: OVO JE OPOMENA!
Foto: Printscreen Facebook

ne stišava se bura

DRAMATIČNA ISPOVEST ŽENE IZ ALEKSANDROVCA KOJA JE BILA NA VRATIMA CRKVE U KOJU JE UDARIO GROM: Vikali su da bežim ali nisam mogla, bila sam zakovana. SVEŠTENIK: OVO JE OPOMENA!

Društvo

O crkvi Svetog Nikolaja u selu Aleksandrovac u koju je nedavno udario grom i dalje se priča a sam događaj prepričava.

 

Slike pogođene crkvene kupole obišle su Srbiju.

 

Mišljenja vernika su podeljena. Jedni smatraju da je to Božji znak dok drugi kažu da su u pitanju samo zakoni fizike.

 

Kada je te nedelje u 7 ujutru grom udario u crkvu meštanka Slavica Janković bila je na vratima bogomolje.

 

"Kad je to tresnulo ja sam samo stala. Sve se zatreslo, osetila sam struju od nogu. Postala sam malaksala. Ljudi koji su bili kod prodavnice prekoputa crkve su mi govorili - Beži, beži. A ja nisam mogla, bila sam zakovana", priča ona.

 

Slobodan Nikolić koji je u to vreme bio u svojoj radnji kaže da je detonacija bila velika.

 

I dok pojedini vernici kažu kako je ovo samo obična prirodna pojava drugi tvrde da je ovo kazna od Boga jer "on sve gleda".

 

Ovim povodom oglasio se i bivši sveštenik crkve u Aleksandrovcu Ivica Kalinović.

 

Kurir je već pisao da je ovaj sveštenik postao je poznat širom Srbije kada se slika, na kojoj zajedno sa vernicima prisustvuje paljenju badnjaka, proširila društvenim mrežama.

 

Razlog je bio u dimu u kome se, kako mnogi tvrde, prikazalo lice đavola. 

 

"To se dogodilo kad sam ja bio tamo. Jedna prikaza u dimu ali je tako oslikana da to teško može da bude samo običan dim. Bog mi je u tom trenutku pokazao i to što je narod video. Ja to nisam tad video. Posle se raširilo preko interneta", kaže Kalinović i dodaje:

 

"Kao i ovaj grom koji je sad bio... Može neko da kaže da je to problem sa gromobranom ... Sve je moguće ali nije moguće da Bog poziva na svetu liturgiju tako što gromom udara u kupolu. Ovo je znak opomene prema svima onima koji ne vode računa o veri."

 

Kurir.rs/Prva/Foto: Facebook

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

GROM JE UDARIO U CRKVU JER NAS BOG KAŽNJAVA ŠTO SMO OTERALI SVEŠTENIKA: Sve je počelo ovom predstavom na dan Svetog Save

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...