POTRESNO! LJUBAV KOJA SLAMA SRCA: Tamara pevala za brata koji se se poslednjim snagama bori sa leukemijom! POMOZIMO NIKOLI DA POBEDI OPAKU BOLEST (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

potrebna je nova terapija

POTRESNO! LJUBAV KOJA SLAMA SRCA: Tamara pevala za brata koji se se poslednjim snagama bori sa leukemijom! POMOZIMO NIKOLI DA POBEDI OPAKU BOLEST (VIDEO)

Društvo -

Nikola Stanišić Driga (23), o kome je Kurir ranije pisao, i dalje vodi životnu bitku sa akutnom limboplastnom leukemijom

Nikola u Srbij nije imao advekatan tretman jer naše zdravstvene ustanove nemaju uslove za lečenje tako agresivnog oblika leukemije, pa je preko skupljen novac da on ode u Nemačku u kliniku u gradu Flensburgu koja je jedna od najboljih na svetu u borbi protiv te opake bolesti.

Na žalost, još nema kraja borbi, i Drigi je ponovo potreba pomoć.

U prikupljanje pomoći uključili su se mnogi a nedavno je u Novom Sadu održan Humanitarni godišnji koncert "Muzikom PODRŽI ŽIVOT"- Deca sviraju deci.

Među učesnicima je bila i Nikolina sestra Tamara Stanišić koja je uz podršku prof. Milane Stanić pevala za svog brata kome su potrebna novčana sredstva da nastavi lečenje u Nemačkoj.

Podsetimo, Nikola se sredinom maja obratio javnosti i tada je smogao snage

kako bi još jednom objasnio agoniju i bol kroz koju prolazi u borbi sa leukemijom.

"Zajedno uz podršku porodice 22. maja ulazim u poslednju bitku sa leukemijom. Posle prvog ciklusa hemoterapije leukemija mi se odmah vratila... Tada sam shvatio koliko je ona agresivna. Veoma sam teško podneo transplantaciju matičnih ćelija, i 15. decembar je bila noć kada je bila bitka između života i smrti... Nisam mogao da jedem, imao sam veliku upalu pluća... Na kontroli koja je obećavala meni i mojoj porodici da ću ići kući ja saznajem da mi se bolest vratila ali sada na koži", ispričao je Nikola.

foto: Privatna Arhiva

Prema njegovim rečima taj problem je rešen jednomesečnom terapijom zračenja.

Ali je onda usledila nova kontrola...

"Tada saznajem da se bolest opet vratila ali ovoga puta na nervi sistem".

Lekari odlučuju da mu daju još jedan jedan ciklus hemoterapije...

Ipak, to nije dovoljno.

Jedino rešenje je da Nikola primi novu terapiju antitelima zajedno sa limfocitima njegove donorke.

Njemu i njegovoj porodici je potrebna finansijska pomoć. Nastavak njegove finalne bitke košta isto onoliko koliko je koštalo Nikolino lečenje od oktobra do sada.

foto: Budi Human

EVO NA KOJI NAČIN MOŽETE DA POMOGNETE NIKOLI:

* Upišite 366 i pošaljite SMS na 3030

* Dinarski račun 160-483618-51

* Devizni račun 00-540-0002310.0

* IBAN: RS35160005400002310055

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track