LJILJANI SU LEKARI REKLI DA JOJ JE DETE UMRLO 45 MINUTA POSLE POROĐAJA, A ONDA JE DOŠLA DO OVOG DOKUMENTA: Pakao je krenuo kada sam stigla u bolnicu! Znam da mi je dete živo i da je među nama!
Foto: Printscreen/TV Prva

potresna ispovest

LJILJANI SU LEKARI REKLI DA JOJ JE DETE UMRLO 45 MINUTA POSLE POROĐAJA, A ONDA JE DOŠLA DO OVOG DOKUMENTA: Pakao je krenuo kada sam stigla u bolnicu! Znam da mi je dete živo i da je među nama!

Društvo -

Kruševljanka Ljiljana Milovanović punih devet godina traga za svojoj ćerkom, za koju su joj, na porođaju rekli da je preminula usled oštećenja na mozgu.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu na Televiziji Prva ispričala da se prvi put porodila carskim rezom 3. marta 1975. godine i rodila je devojčicu.

"Nisam imala nikakvih problema tokom trudnoće, a pravi pakao je krenuo kada sam kročila u bolnicu. Sećam se samo da su me odveli u operacionu salu, tada je ušao načelnik odeljenja i rekao "šta radite, vidite da ćete da izgubite ženu", posle toga se samo sećam izlaska iz bolnice i reči lekara da je moja devojčica preminula 45 minuta nakon porođaja zbog oštećenja na mozgu", rekla je Milovanović.

Ljiljaninom suprugu i njenim roditeljima lekari su rekli da se i ženi i detetu bore za život.

"Bila sam četiri dana u komi, a mojim najbližima su tada rekli da je dete u teškom stanju i da možda neće preživeti. Nikome od nas nije dozvoljeno da vidimo dete, ni nakon porođaja nije urađena autopsija, nemamo nikakav papir da je dete stvarno preminulo zbog oštećenja na mozgu", tvrdi Kruševljanka.

Ona dodaje da joj je sve to bilo sumnjivo, i da je godina nakon toga proživljavala pravu dramu sa administracijom, pokušavajući da dobije izvod iz knjige umrlih za bebu, kao potvrdu da je dete preminulo.

"Uspela sam da dođem do čak dve prijave moje bebe, u prvoj, koja je zavedena 4. marta, piše da sam se porodila 3. marta 1975. godine u 16.20 i da je beba živa, da je disala, proplakala. U drugoj prijavi, na kojoj sam sigurna da je moj potpis falsifikovan, stoji da sam se porodila 3. marta u 16 sati i to je bio i jedan od razloga da postanem sumnjičava", rekla je Ljiljana.

Kruševljanka tvrdi da joj je dete živo i da je negde među nama, kao i da neće odustati u svojoj potrazi.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen, TV Prva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dokumentarac na portalu Kurir o krađi beba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track